Animale de companie

# lucruri inedite pisici #pisici #animale #animale de companie

8 lucruri uimitoare despre pisici. Cu siguranta nu le stiai

Pisicile sunt animalele de companie preferate de foarte multa lume, iar stapanii acestor patrupede stiu foarte multe despre companionii lor. Exista insa si cateva lucruri mai putin stiute despre aceste indragite feline. Lumea pisicilor este fascinanta si complexa, iar uneori pot iesi la lumina multe secrete. Descopera si tu cateva curiozitati despre pisici pe care pana acum nu le stiai.

Nu sunt animale nocturne

Multe persoane cred ca pisicile sunt animale nocturne, daca este sa judecam dupa programul de somn al acestor feline, insa acest lucru nu este pe deplin adevarat. Pisicile sunt active in special dimineata devreme sau cand incepe sa se insereze. In salbaticie, aceste momente ale zilei sunt cele cand animalele ies la vanatoare. In timpul acestor ore, pisicile dau dovada cat de multa energie au.

Vazul, o adevarata superputere

O pisica are vazul cu 20% mai bine dezvoltat decat un om. Animalele nu vad foarte bine la distanta, insa nici nu au nevoie de aceasta calitate. O pisica vede cu precizie atunci cand prada intra in raza sa vizuala. Vederea pe timpul noptii in cazul pisicilor este foarte bine dezvoltata.

Sunt talentate la actorie

Pisicile sunt foarte buni vanatori si se pricep foarte bine sa mimeze diferite stari. Este posibil ca in momentul acesta sa vezi o pisica plictisita, care pare a fi neatenta la ce este in jurul sau, ca in secunda urmatoare sa se arunce asupra prazii sale.

Culoarea blanii indica tipul de personalitate

Se spune ca nu trebuie sa judeci o carte dupa copera, insa poti judeca o pisica in functie de culoarea blanii sale. Felinele care au blana in mai multe culori au un tip de personalitate mai complex, mai provocator si sunt mai agresive cu oamenii.

Scot mai mult de 100 de sunete diferite

Chiar daca nu se poate observa usor acest lucru, vocabularul unei pisici este destul de bogat. Pisicile scot mai mult de 100 de sunete, de la un plans banal la diferite feluri in care miorlaie.

Au mai putine papile gustative decat oamenii

In timp ce oamenii au 10.000 de papile gustative si cainii 1.700, pisicile au doar 470 de papile gustative. Pentru ca sunt carnivore, pisicile nici nu au nevoie de mai multe papile gustative, precum ierbivorii si omnivorii, deoarece dieta lor nu este foarte variata.

Le place pepenele galben

Cu toate ca sunt animale carnivore, multe pisici mananca cu pofta pepenele galben. Explicatia este aceea ca multi aminoacizi care se afla in carne se gasesc si in pepenele galben. Pentru pisici, pepenele galben miroase a carne! Iar daca vrei sa ingrozesti o pisica tot ce trebuie sa faci este sa ii pui in fata un castravete.

Temperatura corpului, mult mai mare decat la oameni

Cei care au o pisica este imposibil sa nu fi observat ca temperatura corpului acesteia este foarte ridicata. In cazul pisicilor, temperatura normala a corpului poate ajunge si la 48 de grade. Acesta este unul dintre motivele pentru care pisicile cauta in permanenta caldura.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea