Animale de companie

#lupi #caini #rase de caini #husky siberian #malamut #caine lup #caine lup cehoslovac #Skikoku

6 rase de caini care seamana cu lupii

Cainii au fost domesticiti timp de mii de ani, in timp ce lupii nu pot fi cu adevarat animale de companie. Poti avea insa un caine care seamana cat mai mult cu un lup, dar isi pastreaza personalitatea si rabdarea de caine.

Daca ti-ai dori un caine cu aspect mai putin comun decat ciobanescul german, alege dintre cele mai raspandite rase de caini care seamana cu lupi.


Malamut de Alaska

Imblanzit de inuiti, malamului de Alaska este un caine care este utilizat si in prezent la trasul saniei. Cu o greutate medie de 40 kg, malamutul de Alaska este foarte inteligent, dar poate fi dificil de dresat. Instinctul de vanatoare este puternic, dar aceasta rasa de caine este potrivita si pentru familii.

 

Caine lup cehoslovac

Rasa creata prin incrucisarea ciobanescului german cu lupul carpatin, cainele lup cehoslovac are aspectul unui lup, dar personalitatea unui caine care se intelege si cu copiii si cu animale mai mici. Se plictiseste repede de dresajul repetitiv si ii place sa fie activ.


Husky siberian

Obisnuit mai mult sa urle ca un lup decat sa latre ca un caine, husky-ul siberian este insa afectuos cu oamenii si poate fi adoptat de familii cu copii mici. Inteligenta acestei rase este ridicata, iar dresajul este relativ simplu. Husky-ul poate chiar invata sa-si deschida singur frigiderul doar observand stapanul cum face asta.


Caine lup de Saarlos

Rasa dezvoltata tot prin incrucisarea ciobanescului german cu lupi salbatici, cainele lup de Saarloos este olandez si are statura si greutatea unui lup adevarat. Instinctul de haita este inca dezvoltat, motiv pentru care cei mai multi amatori sunt sfatuiti sa adopte cel putin doi caini in acelasi timp. Este inteligent si precaut, putand fi considerat uneori chiar timid.


Ciobanescul Shiloh

Mai mare decat ciobanescul german, rasa dezvoltata in SUA este utilizata in prezent pentru diferite activitati, dar ciobanescul Shiloh se descurca cel mai bine in rolul de caine de stana. Se inteleg bine cu copiii si alte animale, dar au nevoie de stimulare si dresaj.


Skikoku

Obtinuta prin incrucisarea raselor Akita Inu si Shiba Inu, rasa este recomandata persoanelor active, care au experienta in cresterea cainilor cu personalitate puternica. Este inteligent, incapatanat si foarte afectiv cu stapanul.



Sursa foto: redorbit.com, thelife-animal.blogspot.com, puplookup.com, kotek.pl, rivistadiagraria.org, lapichki.com, shikoku-ken.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului