Animale de companie

#animale de companie #animale #pisici #feline

6 motive pentru care iubim pisicile

Pisicile sunt printre animalutele de companie cele mai indragite si adorate de toata lumea. Exista si motive care sa justifice aceasta iubire sau atasament neconditionat pentru micutele feline. Chiar daca, de multe ori, nu ai nevoie de niciun motiv aparte pentru a indragi aceste blanoase simpatice, exista totusi cateva lucruri care le fac sa fie adorabile!


1. Au un aspect dragalas

Aspectul lor, bogat in blanita stufoasa, cu nasuc roz umed si simpatic, cu mustati lungi si labute cu pernute pufoase, este suficient pentru a-ti intra pe sub piele si a te indragosti iremediabil de o pisica.


2. Sunt curajoase

Pisicile sunt printre cele mai indraznete si luptatoare animalute de companie. Nu ezita sa-si apere teritoriul si sa intre in lupte cu catei sau alte animalute atunci cand vor sa obtina ceva, ceea ce le face sa fie usor de apreciat.


3. Sunt perseverente

Pisicutele sunt perseverente si fac tot posibilul sa isi atinga scopul propus. Dovada stau numeroasele filmulete de pe internet, in care diverse feline se aventureaza in tot soiul de experiente menite sa le puna la incercare rabdarea si abilitatile - unele incearca sa intre in cutii mai mici decat ele, altele se straduiesc sa se catere pe obiecte si suprafete alunecoase, imposibil de escaladat etc.


4. Sunt prietenoase

Un alt motiv puternic pentru care trebuie sa iubesti pisicile este acela ca sunt foarte prietenoase si devotate. Iti sunt aproape in momente grele, te consoleaza cum stiu ele mai bine si vor aproape tot timpul sa se joace cu tine si sa te binedispuna.


5. Sunt independente

Pisicutele sunt unele dintre animalutele cele mai independente. Adora sa faca lucrurile de unele singure si sa se aventureze in experiente noi, cu fiecare ocazie pe care o au. Din acest motiv, sunt si foarte usor de ingrijit, ceea ce le face si mai usor de iubit.


6. Nu trebuie scoase afara

Un alt avantaj de a avea pisicuta si a de a o iubi foarte mult este ca, spre deosebire de catel, nu trebuie plimbata pe afara. Ele se simt bine si confortabil in casa. Chiar daca stau pe afara, se plimba singure, fara a le purta cineva de grija, si de fiecare data, se intorc singure acasa.

Sursa foto: kootation.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea