Animale de companie

#stiai ca #lucruri bizare #ce nu stiai #bufnite

6 lucruri bizare despre bufnite

Bufnitele au inspirat intotdeauna teama, dar si fascinatie, datorita agilitatii si prestantei lor, numarandu-se printre pasarile despre care nu s-au aflat prea multe lucruri. Iata 6 detalii despre viata bufnitelor, pe care sigur nu le stiai.


1. Bufnitele sunt pasari de prada


Bufnitele vaneaza o mare varietate de animale, deci intra in categoria pasari de prada. Sursa lor de mancare consta in mamifere mici cum sunt soarecii, veveritele si iepurii. Ele isi suplimenteaza dieta hranindu-se si cu pasari mai mici, insecte si reptile .

Bufnitele nu-si pot mesteca prada, deoarece, ca orice alta pasare, nu au dinti. In schimb, ele inghit prada cu totul, iar, daca e vorba de prada de dimensiuni mari, bufnitele o rup in bucati inainte s-o manance. Mai tarziu, bufnitele consuma si partile mai greu digerabile cum sunt oasele, penele si blana.


2. Majoritatea bufnitelor sunt pasari de noapte


Bufnitele vaneaza noaptea si fac asta pentru a evita competitia de pe timpul zilei, cu alti pradatori ca soimii si vulturii. Desi procuratul hranei pe timp de noapte este normal pentru majoritatea bufnitelor, unele specii, cum este bufnita cu urechi scurte, vaneaza ziua. Cu toate acestea, exista si specii care prefera sa vaneze in zori sau la apus.


3. Ochii bufnitelor sunt ficsi in orbita


Bufnitele nu au capacitatea de a-si misca ochii in orbita, ceea ce inseamna ca isi intorc intregul cap pentru a vedea in directii diferite. Deoarece bufnitele au ochii orientati spre fata, au dezvoltat, de-a lungul timpului viziune binoculara.


4. Bufnitele au capacitatea de a zbura fara zgomot


In timp, bufnitele au beneficiat de aparitia unor pene care le permit sa minimizeze zgomotul facut atunci cand zboara. De exemplu, mariginile aripilor lor au niste franjuri care reduc zgomotul si turbulentele din timpul zborului.


5. Bufnitele sunt sursa de legende si mituri


Bufnitele au fost descoperite in Franta acum 20.000 de ani, insa ele apar si pe hieroglifele egiptene. In cultura populara, bufnitele reprezinta ghinion, moarte, prosperitate si intelepciune.


6. Bufnitele nu au ureche externa


Ciuful aflat in locul urechii are rol decorativ, iar urechea bufnitei se afla in interior. Cu toate acestea, bufnitele au un dezvoltat simt al auzului si sunt capabile sa distinga o varietate mare de sunete, precum si distanta de la care se aud.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea