Animale de companie

#pisici #feline #animalute de companie #hrana pisici

5 tipuri de mancare ce pot fi sevite si pisicilor

E greu sa rezisti tentatiei de a-ti rasfata felina cu ceva gustos din farfuria ta. Insa asa cum probabil ca stii deja, multe mancaruri pe care le consumam de obicei sunt daunatoare pentru pisici intrucat noi avem nevoie de alt tip de nutrienti in comparatie cu ele. Totusi, poti sa imparti linistit farfuria cu pisica ta daca aceasta contine unul sau mai multe din urmatoarele ingrediente:


1 Legume


In timp ce oamenii sunt omnivori, avand nevoie atat de carne cat si de fructe si legume pentru a-si mentine sanatatea, pisicile sunt carnivore. Astfel, acestea nu-si vor extrage prea multi nutrienti necesari organismului din legume.

Insa medicii veterinari afirma totusi ca legumele nu dauneaza felinelor. Ba din contra, carbohidratii continuti de acestea le dau energie si le ajuta pentru o digestie mai buna. De altfel, unele pisici adora sa mestece iarba sau diverse plante.

Asadar, poti servi cu incredere felinei tale morcovi fierti, fasole verde, broccoli, asparagus si alte legume verzi .

Sursa foto: www.arbroath.com


2 Branza


Multe pisici adora branza iar aceasta le furnizeaza o sursa buna de proteine insa exista si pisici ce au intoleranta la lactoza astfel ca fac diaree daca mananca produse lactate .

Daca observi ca pisicii tale ii place branza si nu dezvolta vreo reactie adversa ii poti servi regulat cantitati mici.

De asemenea, poti sa-i dai pisicii sa manance iaurt sau lapte. Atentie insa ca aceste produse sa nu contina sare.

Sursa foto: www.thatbrownguy.com


3 Peste


Mai toate pisicile adora pestele iar acesta este o sursa buna de substante nutritive. Ii poti da cu incredere pisicii tale o bucatica din sandvisul tau cu ton sau somon.

Atentie insa, nu exagera cu cantitatea de peste pentru ca acesta contine grasimi polisaturate si mercur, ingrediente ce nu sunt indicate in cantitati mari.

Evita sa-i dai pisicii peste negatit pentru ca poate sa-i provoace viermi intestinali .

Sursa foto: www.arstechnica.com


4 Oua


Ouale sunt surse de hrana bune atat pentru oameni cat si pentru feline pentru ca au un continut bogat de proteine.

De asemena, urmareste comportamentul pisicii tale dup ace o hranesti prima data cu ou pentru ca poate fi alergica la acest aliment.

Sursa foto: www.htmlgiant.com


5 Carne


In general, ii poti da pisicii tale sa consume orice tip de carne, in afara de cea de porc. Este de preferat sa optezi pentru carne fiarta, necondimentata.

Chiar daca sunt o sursa buna de calciu si fosfor, evita sa-i dai animalutului oase pentru ca acestea ii pot cauza probleme digestive .

Desigur, ocazional ii poti oferi carne cu oase moi, fiarta in prealabil – gatul sau aripa unui pui de exemplu.

Sursa foto: www.rawmeatcatfood.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea