Animale de companie

#reptile #sarpe #serpi #serpi veninosi #specii de serpi

5 specii periculoase de serpi veninosi

Majoritatea oamenilor simte o aversiune instinctiva fata de serpi, iar reactia poate fi justificata in unele cazuri, intrucat exista o multime de specii periculoase. Veninul sarpelui este cea mai puternica neurotoxina din lume, iar in urma injectarii acestuia in corpul uman apar simptome precum spasme, rigiditate, parilizie respiratorie, din cauza atacului supra sistemului nervos.

Iata care sunt cele mai periculoase specii de serpi, in functie de efectele muscaturii cu venin.


1. Vipera mortii (Acanthophis antarcticus)

Vipera mortii traieste in zonele aride ale Australiei, unde se ascunde printre frunze si asteapta ca prada sa se apropie. Aceasta specie vaneaza, de regula, noaptea, iar o doza de 10 mg de venin din glandele viperei este suficienta pentru a ucide un om. Veninul viperei mortii contine neurotoxine care conduc la paralizia aparatului respirator in mai putin de sase ore dupa momentul muscaturii.


2. Sarpele de mare cu cioc (Enhydrina schitosa)

Una dintre cele mai agresive specii de reptile, Enhydrina schitosa, traieste in apele calde ale Oceanului Indian, din Golful Persic pana pe coastele Australiei. Veninul acestui sarpe are un pronuntat efect neurotoxic, iar marja de supravieture umana in urma unui atac al sau ajunge undeva la 10%.


3. Sarpele tigru (Notechis scutulatus)

Sarpele tigru din sudul Australiei ajunge la o lungime de 2 m si este considerat cel mai veninos sarpe din Australia. Atacurile impotriva oamenilor sunt destul de dese, iar neurotoxina din venin ataca sistemul nervos in cateva secunde.


4. Sarpele cu clopotei

Sarpele cu clopotei este o specie intalnita in SUA, indeosebi in zona de nord-est a tarii, in habitate stancoase sau pe terenurile accidentate.

Muscatura sarpelui de clopotei poate conduce la moarte, daca nu este administrat rapid antivenin. Cele mai multe specii de sarpe cu clopotei au venin hemotoxic, iar printre simptomele muscaturii se numara paralizia si hemoragia masiva.


5. Taipanul de Coasta (Oxyuranus scutellatus)

Aceasta specie se regaseste tot in Asutralia, taipanul fiind un sarpe solid, a carui lungime poate ajunge pana la 3 metri. Veninul de taipan este foarte puternic, iar efectul neurotoxic conduce la paralizarea imediata a intregului sistem nervos al persoanei muscate. Simptomele dinaintea mortii includ voma, paralizia flacida si paralizia respiratorie.



Sursa foto: yourohiowildlifepro.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului