Animale de companie

#rozatoare #chinchilla #animale de companie #ingrijire chinchilla #sinsila #ingrijire sinsila

5 sfaturi pentru ingrijirea corecta a sinsilei

Sinsila (chinchilla) este un animal de companie adorabil si, chiar daca face parte din familia rozatoarelor, necesita ingrijiri diferite fata de un hamster sau porcursor de Guineea. Daca ti-ai cumparat sau ai adoptat recent o sinsila, este important sa inveti sa o ingrijesti corespunzator, tinand cont de cateva aspecte importante!


1. Cumpara-i o cusca spatioasa

Sinsila este extrem de activa si are nevoie de suficient spatiu pentru a se desfasura. De aceea, este recomandat sa-i cumperi o cusca mare. Incearca sa o dotezi cu diferite jucarii care sa-i consume din energia debordanta, dar fara a o aglomera prea tare, pentru a nu-i limita spatiul.

Cusca trebuie spalata frecvent cu apa fierbinte, pentru a distruge microbii. Evita detergentii in curatarea acesteia, intrucat sunt daunatori sanatatii sinsilei. In cazul in care folosesti detergenti pentru curatarea custii, asigura-te ca o clatesti foarte bine.


2. Pune-i in cusca doar rumegus uscat de pin

Rumegusul (talasul) de cedru, frecvent folosit de stapanii de rozatoare, este riscant pentru sanatatea sinsilei, putandu-i provoca probleme respiratorii grave si afecta sanatatea pielii, blanitei si ficatului. Cel mai indicat culcus pentru sinsile este rumegusul uscat de pin, care nu prezinta riscuri pentru sanatate si este si agreat de micile rozatoare.


3. Cumpara-i hrana de foarte buna calitate

Daca vrei sa ai un animalut mereu sanatos, cumpara-i hrana adecvata, dar si de calitate. Poti oferi sinsilei fan de timoftica sau cantitati moderate de lucerna. In rest, dieta rozatoarei poate consta in hrana granulata, dar si in fructe uscate si alune nesarate, care pot fi servite de 2-3 ori pe saptamana!

Nu uita de hrana uscata, care este necesara pentru scurtarea dintilor sinsilei, care au tendinta de a creste si pana la 12 cm pe an. Atunci cand roade hrana uscata, sinsila isi pileste constant dintii.


4. Fa-i sinsilei baie cu cenusa

Lasa sinsila sa se scalde in bai de cenusa sau nisip, timp de 10-15 minute, de cateva ori pe saptamana. Cenusa vulcanica ajuta la curatarea blanitei si impiedica secretia excesiva de uleiuri si dezvoltarea ciupercilor care pot cauza afectiuni ale pielii. Nu exagera insa cu aceste bai in cenusa, pentru a nu-i usca pielea.


5. Mentine o temperatura constanta in incaperea in care este tinuta sinsila

Sinsila este un animal de companie care se supraincalzeste usor, de aceea, este important sa stii ca nu suparvietuieste la temperaturi mai mari de 24 de grade Celsius si mai mici de 10 grade Celsius.


Sursa foto: veterinaire-audrey-fery.be

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare