Animale de companie

#boli #pisici #alergii #alimentatie pisici #alergie pisici #alergie mancare #alimetatie

5 semne ca pisica este alergica la mancare

Alergiile la mancare sunt printre cele mai raspandite sensibilitati la pisica. Uneori simptomele coincid cu problemele cauzate de purici, motiv pentru care este important sa identifici corect problema.

Cel mai des, alergiile apar la pisicile cu varsta intre 2 si 6 ani, iar dificultatea in diagnosticarea lor corecta tine de faptul ca apar "din senin": pisica poate dezvolta brusc o sensibilitate la un ingredient pe care l-a suportat bine pana acum. Identificarea alergiilor la mancarea de pisici poate fi facuta pe baza a cinci simptome specifice:


Diaree

Scaunul foarte moale si frecvent este un semnal care poate indica fie o alergie, fie o intoleranta la anumite ingrediente din mancare: fie lactoza, fie diferite tipuri de proteine.


Varsaturi

Pisica poate elimina in mod natural gheme de blana acumulata in stomac, dar atunci cand vomita la scurt timp dupa masa si substanta principala este mancarea, nu parul.


Mancarimi puternice

In cazul alergiilor puternice, pisica se scarpina in anumite zone tot mai puternic si tot mai des. Uneori, doar urechile pisicii sunt afectate de alergie si capata o culoare rosiatica si se umfla. Pot exista si scurgeri din urechi, simptom care apare insa si la multe alte afectiuni.


Caderea blanii

Datorita mancarimilor si scarpinatului puternic, blana pisicii poate fi afectata. Atunci cand cade sau se rareste doar intre ochi si urechi, fara pleoape umflate sau inrosite, sau alte simptome, cauza caderii nu sunt alergiile.


Iritarea pielii

Scarpinatul poate cauza leziuni si chiar rani deschise, dar un semn mai clar pentru alergii la mancare sunt iritatiile pielii in anumite zone: cap, gat si spate.

[[//media.kids-myshot.nationalgeographic.com/2011/09/4e6bfc2686712SAM_2754_large_medium.JPG]]


Cele mai frecvente ingrediente alergice in mancarea pentru pisici

Schimbarea mancarii pisici nu are intotdeauna rezultatele asteptate daca nu a fost identificat alergenul principal. Cele mai des intalnite alergii sunt cauzate de proteine din pui, peste, porumb, grau si soia. Unele pisici dezvolta insa alergii si la proteine din lacatate, vita, porc si oua.

Pentru tratamentul alergiilor, veterinarul va recomanda schimbarea dietei pisicii timp de minim o luna, dupa care pot fi efectuate teste pentru a identifica alergenul.

Sursa foto: gosouthonline.co.za, healthypetu.com, nationalgeographic.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare