Animale de companie

#dresare caine #somn caine #caini #comportament caini

5 pasi pentru a dezobisnui cainele sa mai doarma in pat

Proprietarii de caini se plang adesea ca animalul lor de companie depaseste granitele propriului spatiu si doarme in patul lor. Acest comportament este determinat de cei care fac greseala de a permite accesul prietenului necuvantator in zonele intime ale casei, iar patrupedul alintat considera ca are dreptul sa doarma in pat, alaturi de stapanul sau.

Pe langa faptul ca sanatatea iti este pusa in pericol din cauza acestui obicei al cainelui, este posibil ca relatia ta cu animalul de companie sa fie nefireasca, deoarece el va adopta o pozitie de lider.

Iata ce trebuie sa faci pentru a-ti dezvata cainele sa mai doarma in pat:


1. Afla care sunt cauzele care au determinat acest comportament

Pentru a reusi in demersul tau, este necesar mai intai sa afli cauzele care au condus la un astfel de comportament al cainelui. Raspunde-ti singur la cateva intrebari simple si afla cum poti rezolva problema. Cand era mic, cainele dormea alaturi de tine in pat? Animalul tau nu are propriul sau culcus, asa cum ar fi normal?


2. Cumpara-i cainelui un pat special

Daca vrei ca animalul tau de companie sa nu mai doarma in patul tau, trebuie sa ii oferi o alternativa. In magazinele de animale exista paturi potrivite pentru fiecare rasa de caine. Alege un model confortabil pentru cainele tau, analizand materialul, forma si utilitatea acestuia.


3. Asaza patul cainelui intr-o pozitie strategica

Pentru a-i fi mai usor companionului tau sa faca trecerea dintr-un pat in altul, este recomandat sa ii asezi culcusul langa patul tau. In timp, dupa ce cainele se obisnuieste cu noul sau culcus, poti muta patul in orice alt colt al casei.


4. Determina-ti cainele sa renunte la acest comportament prin metoda recompensei

Chiar daca i-ai facut un nou culcus, cainele nu va accepta de bunavoie aceasta alternativa. Specialistii in dresaj canin recomanda metoda recompenselor, pentru ca animalul sa aiba comportamentul adecvat.

De fiecare data cand cainele se urca in patul tau, rosteste comanda "NU" pe un ton raspicat si, daca este cazul, foloseste metode coercitive (stropeste-l cu apa sau loveste-l usor pe spate).

Pe de alta parte, dresorii recomanda sa folosesti metoda recompenselor ori de cate ori animalul tau alege sa stea in propriul pat (lauda-l sau ofera-i ceva de mancare).


5. Fii constant pe toata perioada dresajului

Nu iti mai alinta cainele sub niciun pretext, deoarece animalele profita de orice semn de slabiciune. Fii constant si arata-i ca tu esti stapanul, nu invers.

Sursa foto: crafticori.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea