Animale de companie

#animale #animale de companie #pis #tundere

5 motive pentru a tunde o pisica

La fel cum cainii au nevoie de periaj regulat si tunderea blanitei, si pisicile au aceste necesitati. Felinele, in special cele cu blana foarte lunga, pot suferi din cauza caldurii, le este greu sa se spele si dezvolta adesea calti de blana. Iata 5 motive pentru care este indicat sa tunzi pisica.

Scapa de parul incalcit - Cei care au o pisica cu par lung sau foarte lung stiu ca oricat de des le-ai pieptana acestea fac adesea calti de par, in special in zona burtii sau a incheieturilor membrelor.

Se spala mai usor – o pisica cu par lung are dificultati in a se slpala. Chiar daca obisnuiesti sa-i faci baie din cand in cand, pisicile nu se simt in largul lor daca nu isi pot ingriji balnita dupa pofta inimii. Usureaza-le procesul de spalare ducandu-le la salon pentru a le scurta parul.

Sufera de cald – si pisicile sufera de cald in timpul verii. Parul scurt le va proteja mai bine importiva temperaturilor ridicate, spre deosebire de cel lung. In acest fel pisicile se vor putea racori mai usor in timpul verii.

Pisica nu mai inghite mult par – si drept urmare, se va simti mult mai bine. Nu este deloc placut pentru acestea sa inghita cantitat mari de par pe care apoi sa le regurgiteze.

Scapi de parul din casa – nu in ultimul rand este un avantaj si pentru tine. Odata ce vei tunde pisica vei observa ca vei scapa rapid de parul nedorit din casa.

Sursa foto: animalphotos.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea