Animale de companie

#animale de companie #jucarii #pisici #feline #ingrijire pisici #jucarii pisici #plictiseala pisici #prevenire plictiseala

5 moduri de a preveni plictiseala pisicii

Pisica poate dezvolta probleme comportamentale sau chiar depresie atunci cand se plictiseste foarte mult. Animalele de apartament sunt mai predispuse la aceasta problema. Poti evita complicatiile folosind cateva sfaturi simple de a preveni plictiseala pisicii.

O felina care se plictiseste poate distruge mai multe lucruri prin case pentru a se distra si poate ajunge chiar sa imprastie fecalele din litiera, folosindu-le drept jucarii.


Rotatia jucariilor

In mod inevitabil, pisica se plictiseste atunci cand are la dispozitie permanenta aceleasi jucarii. Incearca sa-i oferi jucarii diferite odata la cateva zile si nu i le lasa la indemana permanent. Chiar si o jucarie cu pene isi pierde atractia odata ce pisica a lins-o suficient.


Atragerea pasarilor la fereastra

Atunci cand pisica este singura o mare parte din zi, este important sa-i oferi o distractie care nu depinde de tine. Cel mai simplu mod este de a instala langa o fereastra un dispozitiv de hranire a pasarilor, in care sa pui seminte in mod regulat. Animalul poate petrece multe ore admirand vrabiile si nu se va transforma intr-o pisica deprimata.

Nu pune insa mancarea direct pe pervaz, mai ales daca singurul lucru care desparte pasarile de pisica este o plasa de tantari pe care pisica o poate rupe.


Achizitionarea unui acvariu mic

Daca accesul pisicii la pervaz nu este intotdeauna oportun, rasfat-o cu un acvariu mic, cu unul sau doi pesti. Pisica ta va urmari cu placere inotul pestilor. Gaseste un loc bun pentru acvariu departe de mobilierul din lemn pretios. Cele mai multe pisici vor incerca sa-si bage labele in acvariu chiar daca detesta apa si vor uda in jur.


Folosirea obiectelor aromate cu iarba matei

Iarba matei, o specie de menta cunoscuta cel mai bine drept "catnip", provoaca o reactie puternica de entuziasm pentru cateva minute oricarei pisici. Poti achiziona jucarii aromate cu iarba matei sau o poti cumpara direct in forma uscata. Dupa ce o miroase sau o linge putin, pisica se va distra de minune.


Programarea unui moment zilnic de joaca

Indiferent ce solutii utilizezi pentru a mentine pisica ocupata, este important sa te joci cu ea zilnic. Fa-ti timp macar 10 minute, cand o vezi ca este activa, pentru un joc interactiv pe podea.

Sursa foto: vk.com, boringly.com, petinsurance.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului