Animale de companie

#animale de companie #mituri #caini # mituri caini #cateti

5 mituri despre comportamentul cainilor

De-a lungul timpului s-au format tot felul de mituri despre caini si conduita lor printre care si acela ca un caine in varsta nu este capabil sa invete lucruri noi sau ca un patruped are probleme comportamentale daca refuza sa se joace cu alti caini.


Un caine batran nu poate invata trucuri noi

Un caine batran nu doar ca poate invata trucuri noi, dar le va intelege mult mai repede decat un pui. Cata vreme un caine este sanatos din punct de vedere fizic si mental, el poate invata oricand lucruri noi, fara sa fie nevoie de un efort prea mare din partea stapanilor.


Un caine nu ar trebui sa aiba voie sa se intinda in pat sau pe canapea

Multi stapani de animale considera ca, daca isi lasa animalul de companie sa stea in acelasi pat sau pe canapea cu ei, patrupedul va deveni neascultator si se va considera "egal" cu omul.

Ei bine, acest lucru nu este deloc adevarat. Pur si simplu cainele isi doreste sa se odihneasca intr-un loc confortabil si, eventual, sa fie aproape de stapanul sau.


Un caine care se teme de oameni, este un caine abuzat

Este foarte posibil ca patrupedul sa se teama de oameni sau sa ii evite pe acestia din simplul motiv ca nu a socializat destul de mult cu acestia si ca este obisnuit doar cu prezenta stapanilor.

In mod evident, urmatorul pas nu este sa organizezi o petrecere cu multi invitati, ci sa il scoti mai des in locuri publice, sa chemi periodic 2-3 prieteni in vizita si sa il indemni sa se joace cu acestia ori de cate ori ai ocazia.


Un caine care nu vrea sa se joace cu alte patrupede are probleme comportamentale

Nu iti eticheta cainele daca nu doreste sa se joace cu alti caini atunci cand iesiti in parc. Ca si oamenii, cainii au personalitati diferite - unii sunt niste "fluturasi sociali", in timp ce altii sunt mai retrasi si prefera sa stea singuri sau in compania stapanului.


Proprietarul trebuie blamat pentru toate actiunile cainelui

Cu siguranta este mult mai usor sa dai vina pe stapan in momentul in care un caine face ceva rau, insa uneori proprietarul nu este atent sau pur si simplu nu poate controla toate actiunile animalului sau.

In loc sa te certi cu o alta persoana deoarece cainele sau si-a facut nevoile pe roata masinii tale, cel mai bine este sa incerci sa iti pastrezi calmul si sa il rogi pe proprietar sa aiba mai multa grija cand vine vorba despre acest aspect.

Sursa foto: newevolutiondesigns.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului