Animale de companie

#greseli adoptie # adapost canin #adoptie caine #caine #animale #animale de companie

5 greseli pe care oamenii le fac cand adopta un caine de la adapostul canin

Este recomandat ca inainte de a adopta un caine de la un adapost sa luam in consideratie cateva aspecte si sa nu ne grabim cu semnarea actelor. Iata cateva greseli pe care oamenii le fac in aceste momente.

Ignora avertismentele primite de la personalul centrului de adoptie

Doua din cinci adoptii canine esueaza din cauza faptului ca noii proprietari ignora avertismentele initiale primite de la personalul centrului de adoptie. Este posibil ca unii caini sa nu fie alegerea cea mai potrivita pentru familiile cu copii, sa nu suporte prea bine sa fie lasati singuri pe o perioada mai lunga de timp sau sa aiba afectiuni medicale care necesita o atentie regulata si constanta. Situatiile sunt variate si, desi cei de la centrul de adoptie nu le tin ascunse, toate aceste avertismente trebuie analizate cu atentie inainte de a semna actele de adoptie.

Subestimeaza cheltuielile pe teremen lung

Sunt multi cei care adopta un caine si apoi il aduc inapoi la adapost pentru ca realizeaza ca nu pot face fata chelltuielilor pe care acesta le implica. Situatia se poate evita usor facand o analiza preliminara a bugetului si a cheluielilor care pot aparea pe parcurs, ele depasind cu mult taxa de adoptie initiale. Pe langa alimente pentru caini (care pot fi scumpe in cazul in care cainele are nevoi dietetice speciale), vor mai fi cheltuieli cu dresajul, vaccinarile, taxele de calatorie si multe altele. Esti pregatit sa iti asumi toate aceste cheltuieli pe termen lung?

Nu se gandesc la copiii care vor veni

Nu toti cainii de la un adapost canin sunt potriviti pentru familiile cu copii. Unii sunt usor excitabili sau pot prezenta semne de stres in mediile zgomotoase si haotice pe care copiii le creeaza adesea. Totodata, cainii mai in varsta care nu au avut ocazia sa socielizeze cu copiii s-ar putea sa nu aiba prea multa rabdare cu acestia. Poate ca azi cainele pe care vrei sa il adopti este perfect pentru familia ta, pentru ca inca nu ai copii, lucru care pe viitor se va schimba. Cuplurile tinere ar trebui sa ia intotdeauna in considerare posibilitatea viitorilor copii inainte de a adopta un caine.

Se presupune ca toti cainii se inteleg intre ei

Daca ai deja un caine sau alte animale acasa, nu te baza pe faptul ca cel pe care il vei adopta se va intelege cu acestea. Cel mai bine ar fi ca, inainte de a semna actele de adoptie, sa iei cainele acela in regim de adapost pentru o perioada ca sa verifici modul in care se impaca cu animalele de acasa. Cainii sunt creaturi teritoriale si introducerea unui nou membru in familie trebuie realizata treptat pana la o integrare completa.

Uita ca nu va ramane catelus pentru totdeauna

Catelusii sunt adorabili, dar, la fel ca si copiii, ei vor creste. In plus, puii de la adaposturi au adesea origini genetice necunoscute, ceea ce inseamna ca nimeni nu stie cu adevarat cat de mari se vor face. Uneori, chiar si in cazul raselor cunoscute, catelusii isi pot surprinde proprietarii depasind asteptarile de dimensiuni la maturitate. Si, indiferent de dimensiune, toti catelusii imbatranesc intr-un final. Oamenii adopta de multe ori un catelus, pentru ca apoi cand el a crescut sa il arunce inapoi in strada si sa revina la adapost pentru un alt catelus. Inainte de a aduce un catelus acasa, intreaba-te daca esti dispus sa faci angajamentul pentru 12 sau 17 ani si nu uita ca el va creste.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului