Animale de companie

#pesti #mancare pesti # hranire peste

5 alternative pentru hranirea pestilor

Vrei sa iti rasfeti pestii si sa le scoti mancarea obisnuita din meniu, macar o data pe saptamana, insa nu stii exact ce altceva ai putea sa le dai de mancare? Iata care sunt cele mai bune variante in acest sens.

Viermi sau rame

In mediul natural, pestii se hranesc adesea cu vietati din apa, indiferent ca este vorba de apa dulce sau sarata. Chiar daca specia de pesti pe care o ai consuma doar produse vegetale, din cand in cand le poti oferi acestora bucati foarte mici de viermi sau rame. Aceste produse pot fi achizitionate din magazinele pentru pescuit.

Orez fiert

Pestii adora sa consume bucati mici de orez fiert. Chiar si orezul congelat este acceptat cu placere de catre pesti. Partea buna este ca pestisorii au nevoie doar de una, maxim doua boabe de orez si chiar mai putin (totul depinde de marimea pestilor). Nu uita ca orezul se umfla si mai mult din momentul in care ajunge in intestinele pestelui, asa ca nu trebuie sa exagerezi pentru ca poti provoca moartea acestuia. Cu cat este mai mic, cu atat portia trebuie sa fie mai mica (un sfert sau jumatate de boaba de orez).

Mazare

Boabele fierte de mazare se afla si ele printre preferatele pestilor. Mazarea este una dintre putinele alternative sanatoase pentru pestii tai, indiferent ca este mazare proaspata, congelata sau la borcan. Si in acest caz este recomandat sa dai pestilor doar bucati foarte mici dintr-o boaba de mazare si nu mai mult decat pot consuma acestia.

File de peste

Atunci cand achizitionezi peste pentru propriul consum, taie o bucata minuscula de peste crud pe care sa o maruntesti apoi astfel incat sa poata fi consumata de pestisori. In mediul natural, pestii consuma adesea pestisori mai mici decat ei sau resturi care raman de la pradatorii mai mari.

Salata verde

Poate ai observat ca pestii au obiceiul sa ciupeasca bucati mici din plantele de acvariu. Acest lucru se intampla pentru ca au in instinct sa consume si produse vegetale proaspete, iar bucatile foarte mici de salata verde vor fi cu siguranta pe placul pestilor tai.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea