Animale de companie

#alimente #mancare caini #alimente caini #alimente interzise

5 alimente interzise cainilor

Chiar daca te-ai plictisit sa ii tot cumperi bobite si conserve speciale cainelui tau, nu te aventura sa ii diversifici alimentatia dupa bunul tau plac. Chiar daca iti doresti sa il mai rasfeti din cand in cand cu cate o bucatica de ciocolata, o prajiturica, niste oase sau alte preparate care-ti cad in mana, este bine sa te abtii. Iata 5 alimente strict interzise pentru catei, care le pot fi fatale!

1. Ciocolata

Ciocolata este unul dintre alimentele periculoase pentru sanatatea cainelui tau. Ea contine unele tipuri de alcaloizi, substante chimice speciale, care pot conduce la constrictia arterelor si cresterea frecventei cardiace.

Acest aliment este atat de periculos, incat s-a demonstrat ca o jumatate de kilogram de ciocolata cu lapte poate crea complicatii atat de grave, incat ar putea ucide un catel de 7- 8 kilograme .

2. Struguri si stafide

Chiar daca poate fi tentant sa arunci cateva stafide sau boabe de struguri catelului, mai ales atunci cand se uita cu ochi blajini la cum mananci tu, mai bine abtine-te.

Medicii veterinari au descoperit ca aceste alimente conduc la o insuficienta renala severa, care poate fi fatala cainelui.

3. Dulciuri si prajituri

Trebuie sa stii ca animalutul tau de companie nu are pofta de "ceva dulce", la fel cum ai tu.

Consumul de produse cu continut crescut de zahar produce la caini aceleasi probleme si complicatii grave ca si la oameni - afectiuni dentare , obezitate si diabet.

4. Oase de pui sau peste

Oasele mari de porc sau vita sunt mai indicate catelului, deoarece se sparg greu si necesita un proces mai indelung de masticatie si faramitare.

Insa oasele de pui sunt mai mor si cainele nu are rabdare sa le mestece de mai multe ori, riscand sa inghita bucati mari. Pot aparea obstructii la nivelul gatului sau esofagului sau laceratii in sistemul digestiv.

Oasele de peste cresc si ele riscul de inec si laceratii pe tractul gastrointestinal.

5. Alcool

Nu incerca, nici macar in gluma, sa ii dai catelului sa guste din bere, vin sau alte bauturi cu alcool pe care le savurezi tu. Poate crezi ca o cantitate infima este inofensiva, dar nu este asa!

Efectele nocive ale alcoolului apar mai repede la catei decat la oameni si sunt mult mai periculoase.

O cantitate mica de alcool poate determina aparitia varsaturilor, diareei, depresia sistemului nervos central, dificultati de respiratie, coma si chiar deces.

Cu cat ai un catel de dimensiuni mai mici, cu atat riscul este mai crescut.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea