Animale de companie

#animale #caini #ingrijire caini #sfaturi caini

4 sfaturi pentru prima zi a cainelui acasa

Te-ai hotarat sa aduci in familia ta un catel nou? Ei bine, trebuie sa stii ca primele ore pe care catelul le petrece in noua casa sunt decisive pentru modul in care patrupedul se va dezvolta, dar si pentru relatia caine-stapan. Iata cateva sfaturi pe care ar fi bine sa le iei in considerare atunci cand urmeaza sa aduci un catel in casa, pentru prima oara. Doar asa catelul se va simti in largul sau.

1. Ofera-i spatiu

In prima clipa in care catelul intra in casa va dori sa analizeze acest spatiu nou. Permite-i catelului sa se obisnuiasca cu casa, sa miroasa toate colturile si sa se plimbe nestingherit. Nu il incuia pe catel intr-o camera pntru ca nu vei face decat sa il stresezi foarte tare. Deschide larg usile si incurajeaza sa exploreze. Daca este foarte linistit, fa-i turul casei. Cheama-l dupa tine in fiecare camera si asteapta sa analizeze incaperea.

2. Amenajeaza locul lui special

Achizitioneaza doua boluri (unul pentru apa si unul pentru mancare) si gandeste-te unde ai vrea sa le asezi, cel putin pentru o perioada de cateva zile. Lasa aceste boluri la indemana patrupedului, astfel incat el sa simta ca acest spatiu ii este dedicat si destinat. Aceste gesturi mici il vor ajuta pe caine sa se integreze mai bine si mai usor.

Atentie! Bolurile trebuie sa contina apa proaspata si cateva boabe pentru juniori (daca este pui).

3. Stabileste limite

Primele momente ale cainelui in casa sunt esentiale pentru modul in care se va purta de acum incolo. Vei fi tentat sa il lasi pe catel sa se urce cu tine in pat, gandindu-te ca este vorba doar despre o seara. In realitate, catelul iti va simti slabiciunea si va fi mereu tentat sa incerce sa se aseze langa tine.

Achizitionaza un cos sau un fotoliu special pentru catel si invata-l sa doarma exact acolo.

4. Evita agitatia

Evita sa iti chemi rudele in vizita pentru a vedea catelul. Cu toate ca vrei sa te lauzi si sa te mandresti cu noul tau animalut, amana vizitele pentru zilele urmatoare. Altfel risti sa stresezi catelul si sa il inhibi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea