Animale de companie

#hrana caini #caini #ingrijire caini #haine caini

4 obiecte absolut necesare ingrijrii cainelui

Cainii sunt adorabili si multi stapani exagereaza uneori cu accesoriile, din dorinta de a-i rasfata asa cum se cuvine. In plus, a aparut o intreaga industrie care sprijina cumpararea cat mai multor accesorii pentru patrupdele preferate, dar putini stiu care sunt, cu adevarat, accesoriile absolut necesare ingrijirii cainelui.



1 Zgarda si lesa


Ambele sunt importante pentru momentele cand scoti cainele afara, sa-si faca nevoile si sa se plimbe, iar asta se intampla zilnic. Investeste, deci intr-o zgarda lata, metalica sau textila, care sa nu-l incomodeze sau un ham pentru cainii de rasa mica sau medie. In continuarea ei ti-ar trebui o lesa extensibila, care sa-i permita caimnelui sa se departeze de tine la o distanta destul de sigura incat sa-l poti controla si proteja in caz ca i se intampla ceva.

Intotdeauna ia in considerare marimea cainelui, varsta si firea sa, inainte sa cumperi zgarda. Daca inca nu-l controlezi bine si nu te asculta sau este pui, ia o zgarda care sa-ti permita sa-l tii in frau, dar nici sa nu se sugrume incercand sa alerge.


2 Pernuta sau cosul in care doarme


Cainele are nevoie de un loc propriu pe care sa se relaxeze, sa se odihneasca sau sa doarma si ai mai multe variante. Ori ii cumperi in cos in care pui o perna comfortabila, ori o perna de mai mari dimensiuni pe care sa incapa fara sa faca eforturi, ori o paturica speciala care sa fie moale si calduroasa. Testeaza-l pentru a vedea ce varianta ii place si rasfata-l cu un loc primitor in care sa se adaposteasca de cate ori simte nevoia.
Nu face greseala de a-l lasa sa doarma cu tine in pat si stabileste-i din prima zi locul lui.


3
Haina impermeabila


Hainuta pentru caine nu este un moft si este chiar abslut necesara, mai ales pentru cainii de rase mici si medii, care nu au o blana prea bogata. Acestia pot raci si se pot imbolnavi exact ca oamenii de la ploaie, zapada sau frig. Alege o hainuta care sa-i acopere mijlocul corpului, dar sa-i lase liberate de miscare si sa nu-l incomodeze.


4 Vase de mancare


Vasul de apa si vasul de mancare sunt iar necesare si nu face greseala de a-i da mancare in castroanele pe care nu le mai folosesti tu. Ideal este sa-i cumperi cate un vas de inox special pentru caini, pentru fiecare scop, si sa i le speli constant.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea