Animale de companie

#animale #caini #pisici #comportament pisici #comoprtament caini

4 comportamente enervante ale animalului de companie si solutiile lor

Cu siguranta ca, oricat de bine l-ai dresat, animalul tau de companie tot mai are cateva obiceiuri proaste sau comportamente care te scot din minti. Pisica sau catelul tot sapa in gradina si iti strica plantele, se urca pe toate piesele de mobilier ori isi roade continuu codita sau labutele? Iata solutii eficiente la cele mai frecvente comportamente enervante ale animalelor de companie!

Pisica isi face nevoile prin casa

Desi are amenajat spatiul ei in care sa isi faca nevoile, pisicuta ta tot se mai scapa in diverse locuri din casa? Tot ce trebuie sa faci este ca dupa ce cureti zona, sa o stergi cu o carpa umezita in apa cu amoniac. Aceasta solutie va indeparta mirosul de urina care o face pe pisicuta ta sa revina mereu in acel loc si sa-si faca nevoile, iar aceasta nu va mai fi tentata sa faca in acel loc.

Pisica se urca pe masa

Nimanui nu-i place ca pisica sa se urce pe masa de bucatarie sau pe rafturile din camara ori pe mobila de sufragerie si sa o zgarie.

Exista o solutie pentru a o dezvata de acest obicei prost: lipeste banda dublu adeziva pe marginile pieselor de mobilier pe care se urca frecvent (avand grija sa acoperi si o parte din suprafata mobilierului).

Pisicile urasc sa simta urme de adeziv pe labute. In momentul in care va sari pe mobilier si va observa ca labutele i se lipesc, va renunta sa se mai urce.

Cainele face mereu o groapa in acelasi loc din gradina

Te-ai saturat sa tot astupi groapa inestetica pe care o face catelul tau in gradina? Pune un sapun odorizant de toaleta in groapa si apoi astup-o.

In momentul in care catelul va sapa groapa si va da de mirosul intepator, va renunta sa isi mai faca damblaua acolo.

Cainele isi roade coada, labutele sau blanita

Observi constant ca patrupedul tau are obiceiul de a-si roade propria coada sau una dintre labute. Da o fuga la farmacie sau la un plafar si cumpara ulei de usturoi.

Unge zona pe care catelul are tendinta sa o "roada" si lasa-l sa vezi daca isi va mai apropia botul de ea. Gustul oribil al acestui produs il va dezvata de indata pe caine sa mai isi roada vreo parte a corpului.

Foto: markrogersphotography.co

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea