Animale de companie

#pisici #boli pisici #diabet pisici #infectie urinara pisici #insuficienta renala pisici

4 boli frecvente la care sunt predispuse pisicile

Atunci cand esti stapan de pisica, informatiile cu privire la starea de sanatate a animalului, bolile la care este predispus, dar si simptomele dupa care le recunosti trebuie sa faca parte din preocuparile tale frecvente. Doar in acest fel recunosti la timp o boala de care poate suferi felina si poti lua toate masurile necesare pentru a o vindeca! Iata cateva dintre cele mai comune boli la care sunt predispuse, in general, pisicile!

1. Diabet

Daca ai o pisica destul de varstnica care mai are si ceva probleme cu greutatea, atunci diabetul este boala care sta la panda organismului ei si ii poate afecta sanatatea.

Printre principalele simptome ale diabetului la pisici se numara: sete crescuta, urinare frecventa si stare de latergie sau moleseala.

2. Colita sau constipatie

Colitele si constipatia sunt destul de frecvent diagnosticate la pisica, intrucat aceasta este predispusa la tot soiul de infectii cu fungi, paraziti, virusuri sau bacterii care ii pot afecta sanatatea intestinala.

Desi, cel mai adesea, colita se manifesta prin diaree, in unele cazuri, se intampla sa apara reactii inverse - scaunele sa fie atat de tari si dureroase, incat felina sa se abtina sa le evacueze si sa sufere de constipatie. Alte simptome frecvente includ scaderea apetitutlui, deshidratarea si varsaturile.

3. Insuficienta renala

Insuficienta renala este o afectiune foarte grava care se declanseaza frecvent la pisicile in varsta.

Principalele simptome sunt setea excesiva si urinatul frecvent, asemanatoare cu alte diabetului, dar, spre deosebire de acesta, se mai alatura si alte manifestari precum salivare excesiva, inclestarea maxilarului sau respiratie cu miros de amoniac.

Desi nu se cunoaste cauza exacta a acestei complicatii grave, se pare ca unul dintre factorii care influenteaza declansarea este administrarea pe termen lung a hranei uscate.

4. Infectie urinara

Infectiile urinare sunt foarte frecvente la pisici, iar cele localizate la nivelul tractului urinar inferior pot ameninta viata acestora, in cazul in care au pietre la rinichi, care pot determina un blocaj.

Principalele simptome ale infectiilor urinare la pisici sunt urinatul frecvent si in cantitati mici, prezenta urmelor de sange in urina, lingerea excesiva a organelor genitale, lipsa apetitului etc.

Pentru oricare dintre afectiunile enumerate mai sus, este important sa mergi cu pisica la un veterinar, pentru diagnostic precis si un tratament pe masura.


Sursa foto: blog.naver.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea