Animale de companie

#crocodili #cimpanzei #feline #maimute #serpi veninosi

4 animale pe care nu ai voie sa le adopti

Termenul " animale de companie " a deviat cu mult de la sensul pe care-l stiam cu totii, iar animalele exotice sau salbatice sunt adoptate din ce in ce mai des de catre oameni de pretutindeni, cu riscul de a intampina diverse probleme din cauza ignorantei si lipsei de informatii.



1 Primatele

La aceasta categorie intra lemurii, maimutele, cimpanzeii si babuinii. Sunt dragute si foarte simpatice, semanand cu niste copii cresc nu cresc niciodata, dar nu trebuie sa fie confundati cu acestia. Cei care au adoptat astfel de animale, desi legea o interzice, i-au tratat exact ca pe niste bebelusi si s-au ales, pe langa dragalasanie, si cu muscaturi , zgarieturi si urlete. Primatele nu au constiinta morala, asa ca, daca se afla intr-un moment de furie, isi pot omori usor stapanii. In plus, transmit boli grave , cum este hepatita A si HIV.


2 Felinele mari

Panterele, leii, tigrii si leoparzii sunt majoritatea felinelor mari care imbie la adoptie si mangaiat, insa este o idee cate se poate de periculoasa. Daca pisicuta ta este usor de strunit cand se supara, felinele mari devin arme mortale si ataca fara scrupule, rupand jugulara prazii in cateva secunde, indiferent ca e vorba de om sau alt animal. Nu este o idee buna nici sa le scoateti coltii si ghearele, cum au facut deja unii asa-zisi " iubitori de animale ", ci e necesar sa le lasati sa traiasca in mediul lor natural si sa va multumiti urmarindu-le la televizor.


3 Serpii veninosi

Exista persoane care considera ca gazduirea unei reptile periculoase este distractiva, insa nu este deloc asa. Exista specii de serpi care te pot omori dintr-o muscatura si e putin probabil sa ajungi in timp util, la un spital care are antidotul pregatit. Unele cobre pot cauza dureri de nedescris si orbire daca reusesc doar sa scuipe venin pe cineva, astfel incat, cei care agreeaza serpii ar trebui sa se rezume la speciile neveninoase.


4 Crocodilii si aligatorii

Au ajuns sa fie comercializati in diverse pet-shopuri pe post de , insa adoptarea lor poate cauza probleme serioase stapanilor. Chiar daca ii vezi mici si dragalsi, crocodilii pot creste pana la 2 m si muscatura lor poate duce la amputarea membrului respectiv sau la moarte. Multi proprietari s-au speriat de alegerea facuta si i-au eliberat in lacuri sau rauri, iar gestul lor s-a soldat cu multe victime colaterale.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea