Animale de companie

#adoptie animal #animale #animale de companie

3 semne ca nu esti pregatit sa adopti un animal

Cati dintre noi nu isi doresc sa aiba unul sau mai multe animale de companie? Sunt dragute, amuzante si te vei relaxa in compania lor dupa o zi lunga de munca. Ingrijirea acestora presupune insa eforturi financiare si nu numai. Iata trei motive pentru care este mai bine sa amani pentru o perioada adoptia unui animal.

1. Lucrezi foarte mult

Daca petreci foarte mult timp la job si iti doresti musai sa ai un animal, poti opta pentru adoptia unu hamster, peste sau a unei pasari. Cainii si pisicile au nevoie de multa atentie. In schimb, daca jobul iti impune multe calatorii in interes de serviciu este mai bine sa renunti o perioada la ideea de a avea un animal, deoarece nu il poti lasa singur pentru o perioada lunga de timp, indiferent de specie. Animalele au nevoie de apa proaspata si hrana, zilnic.

 

2. Ai un buget limitat

De cele mai multe ori atunci cand vrei sa adopti un animal nu te gandesti si la cheltuielile care pot interveni. Pe langa hrana, orice animal are nevoie de jucarii si de vizite regulate la medicul veterinar. In plus, pot interveni cheltuieli medicale neprevazute in cazul in care animalul de accidenteaza sau se inbolnaveste.

3. Nu ai propria locuinta

Daca stai in chirie cel mai bine este sa renunti la adoptia unui animal. Chiar daca propietarul iti permite sa ai unul, cand vei fi nevoit sa te muti intr-o alta locuinta este posibil sa nu iti fie permis accesul cu animale.

Sursa foto: HEPTA

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului