Animale de companie

#vaci #lapte de vaca #specii de vaci

14 curiozitati pe care nu le stiai despre vaci

Vaca este un animal atat de comun, incat multa lume are impresia ca stie tot ce trebuie despre ea. Cu toate acestea, in afara de faptul ca este o sursa ideala de lapte, vaca are un stil de viata unic si exista multe curiozitati legate de modul in care acest animal isi duce existenta.



1 Vacile au ajuns in America multumita lui Christopher Columb, iar acum exista aproximativ 920 de rase diferte de vaci in lume.

2 O vaca petrece sase pana la opt ore pe zi mancand si din acestea, opt ore sunt rezervate doar mestecatului ierbii. Ea nu musca iarba, ci o rupe, inconjurand cu limba manunchiuri mici de fire .

3 Organismul unei vaci foloseste anumite parti din mancare pentru a creste si a se mentine sanatoasa, iar altele pentru producerea laptelui.

4 Organismul unei vaci are nevoie de doua zile pentru a procesa mancarea si a o transforma in lapte.

5 Rasa de vaca Holstein produce cel mai mult lapte dintre toate speciile de vaci.

6 O vaca produce aproximativ 350.000 de pahare de lapte pe parcursul unei vieti. Zilnic, o vaca poate produce pana la 90 de pahare de lapte.

7 Pentru a functiona normal, o vaca are nevoie de patru litri de apa pe zi.

8 Varsta unei vaci poate fi determinata numarand inelele de pe coarnele acesteia, iar durata medie de viata este de 25 de ani.

9
O vaca se aseaza si se ridica de circa 14 ori pe zi.


10 Vacile nu pot musca deoarece nu au dintii de sus, insa au, totusi, 32 de dinti, 24 de molari si 8 incisivi.

11 Vacile au o vedere panoramica, de 360 de grade si sunt capabile sa vada in culori, insa nu disting culoarea rosie. Ele pot detecta mirosuri de la 5 mile distanta si pot auzi mai bine decat oamenii.

12 Aproape toate vacile au pete pe corp, insa nu exista doua vaci cu acelasi model de pete.

13 Vacile sunt animale sociale si traiesc in cirezi mari, fiind strans legate unele de altele si nelasand intrusi sa se integreze intr-un grup deja format.

14 Ele scot mugete si folosesc diverse pozitii corporale pentru a comunica unele cu altele.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului