Animale de companie

#lupi #animalute #lup #animale

12 lucruri pe care nu le stiai despre lupi

Stiai ca daca un lup este prins in capcana sau impuscat si este ranit ceilalti lupi il vor omori? Iar in cazul in care doi lupi duc o lupta pentru putere in cadrul haitei, invinsul este alungat din grup de invingator sau chiar ucis . Iata si alte curiozitati despre aceste animale:


1 O haita de lupi este condusa tot timpul de o pereche „alpha”, formata dintr-un mascul si o femela. Acestia, inclusiv puii lor, au mai multe prioritati in cadrul haitei si sunt primii care se hranesc .

2
Doar masculii si femelele puternice se reproduc, orice tentativa din partea celorlalti este pedepsita de ceilalti membri ai haitei.

3
Puii de lup se nasc orbi, surzi si cu ochi albastri. Culoarea ochilor se schimba in nuante de galben- portocaliu la 8 pana la 16 saptamani de la nastere. Exista si cazuri in care adultii isi pastreaza culoarea albastra a ochilor.

4
Cand ating varsta de 2-3 ani si ating maturitatea sexuala, puii isi parasesc familia pentru a forma noi colonii.

5
Un lup isi petrece o treime din viata sa miscandu-se.

6 Lupii pot atinge viteze de 65 km/h si alearga folosind degetele, nu intreaga laba, ceea ce ii ajuta sa se opreasca mai repede la nevoie.

7 Blana lupului este formata din doua straturi - unul de suprafata, mai aspru, ce protejeaza animalul de apa si murdarie si unul interior, mai moale, ce se innoieste anual si are rolul de a izola corpul. Blana lupului cu coama este lipsita de acest strat inferior.

8
Lupii pot ataca si bizoni de 450 kg, dentitia lor foarte puternica fiind principala arma de atac a acestora.

9 Pentru ca un pui de lup sa invete sa urineze, mama sa trebuie sa-i maseze burta cu limba calda.

10 Vikingii obisnuiau sa bea sangele lupilor si se imbracau cu blana lor pentru a le lua „spiritul” in lupta. De asemenea, dresau lupii si-i foloseau ca parteneri in lupte.

11
Chiar si dresati, lupii nu sunt buni „paznici” pentru ca au o frica naturala fata de necunoscut si se vor ascunde de vizitatori, in loc sa latre la ei.

12
De regula, lupii se imperecheaza pe viata. Ambii sunt parinti devotati si-si pastreaza legaturile familiale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Top

Cauta-ti perechea