Animale de companie

#pisici #caini #ciudatenii #animale de companie

12 ciudatenii despre caini si pisici

Cateii si pisicile sunt animalutele de companie preferate ale oamenilor de secole. Insa aceste animalute au cateva abilitati si un comportament mai mult decat interesant, inexplicabil pentru multi. Iata cateva dintre cele mai ciudate lucriri despre caini si pisici:


Pisici


1 Pisicile se spala imediat dupa ce termina de mancat din instinct pentru a scapa de mirosul de mancare , ca sa evite sa fie atacate de pradatori .

2
O pisica toarce pentru a-si anunta puii ca e vremea mesei iar acestia ii raspund la fel incepand cu varsta de 1 saptamana. Ulterior, acestia continua sa toarca toata viata.

3
Daca de regula felinele sunt mai tot timpul cu ochii in sase, atunci cand sunt satisfacute inchid ochii.

4
Mai multe studii au concluzionat ca pisicile comunica cu stapanii lor prin diferite tipuri de mieunat.

Astfel, ele isi exprima afectiunea, plictiseala , foamea, bucuria sau teama intr-un mod unic, scotand aceleasi sunete de fiecare data, tocmai pentru a le intelege.

5 Pisicile isi folosesc coada pentru a-si pastra echilibrul dar si pentru a comunica.

Coada ajuta pisica sa-si schimbe rapid centrul de greutate in timp ce se catara, fara a exista riscul sa se clatine sau sa cada.

O coada sugereaza atentie iar cand pisica e relaxata se plimba calm, cu coada ridicata la aproape 40 de grade. Daca felina e foarte nervoasa isi va misca coada lent.

6
Urechea unei pisici se poate roti la 180 de grade. Are cate 30 de muschi in fiecare ureche si foloseste jumatate dintre ei pentru miscarea lor.


Caini
 

1 Cainii nu transpira decat in partea de jos a picioarelor astfel ca elimina caldura prin gafait.

2
Patrupedele au circa 100 de expresii faciale cu ajutorul carora comunica, majoritatea fiind facute cu ajutorul urechilor.

Insa buldogii si pitbulli au doar 10 tipuri de expresii faciale, motiv pentru care adesea sunt prost intelesi de alti caini, iscandu-se adevarate lupte.

3
Cainii au un miros foarte dezvoltat astfel ca in timp ce oamenii pot mirosi mancarea per ansamblu aflata la cuptor, patrupedele disting in acelasi timp fiecare element component – carne, morcovi, condimente etc.


4 Ciocolata este periculoasa pentru caini pentru ca are ca ingredient “theobromine”, substanta care stimuleaza sistemul nervos central si muschiul cardiac. Cvirca 200 de g de ciocolata de menaj poate ucide un caine de 22 kg.


5 Amprenta nasului unui caine este unica, precum amprenta degetului la om si ajuta la identificarea acestora.

6
Vederea cainilor este mai slaba decat cea a oamenilor insa simtul auzului este de 10 ori mai dezvoltat la caini decat la om.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare