Animale de companie

#animale pe cale de disparitie #bivol #lup #linx

10 specii pe cale de disparitie partea a III a

Animale din toata lumea mor zilnic din cauze naturale, vanate sau abandonate, ajungand ca unele specii sa numere doar cateva exemplare. Iata care sunt speciile aflate in cel mai mare pericol.



8 Bivolul de Apa Tamaraw


Se gaseste in insula Mindoro din Filipine. In 1900, se estima ca exista 10.000 de astfel de bivoli in Mindoro. In 1975 mai erau doar 120, iar in 1987 mai erau doar 370. A fost declarata ca specie pe cale de disparitie in anul 2000, de catre Uniunea Mondiala pentru Conservare.

Principalele motive de disparitie a acestor bivoli sunt agricultura, vanatoarea si bolile transmise de animale domestice . Populatia actuala de bivoli numara undeva intre 30 si 200 de specimene. Desi protejat de lege, capturarea ilegala si vanarea acestei specii continua alarmant.


9 Linxul Iberic


Linxul se afla printre cele mai amenintate 36 de specii de feline pe care de disparitie, fiind chiar la limita de a nu mai exista deloc. Odata, linxul putea fi gasit in toata Peninsula Iberica, dar acum zona respectiva s-a retrans la Andaluzia. Amenintat de distrugerea habitatului si disparitia hranei, multe astfel de feline si-au pierdut viata in cursele puse pentru prinderea iepurilor sau lovite de masini , dupa ce numarul soselelor a crescut.

Guvernul spaniol deruleaza acum un efort national pentru conservarea Linxului Iberian. Studii facute in martie 2005 au estimat la 100 numarul lincsilor in viata, dupa ce, in 2000, fusesera 400. Pe 29 martie 2005, s-au nascut 3 pui in captivitate, fiind primul eveniment de acest fel, o speranta pentru salvarea speciei.


10 Lupul Rosu


Acest lup este mai mic si mai suplu decat varul sau, lupul gri. Lupul Rosu a fost intalnit in Statele Unite, de la Florida pana in Texas. In prezent, casa lor se afla in Carolina de Nord, mai ales in Refugiul National pentru animale salbatice "Alligator River" si in Refugiul National pentru Animale Salbatice Pocosin Lakes.

In 1980, mai existau numai 20 de lupi rosii, iar numarul lor a crescut la 207 in captivitate, gratie refugiilor pentru animale salbatice. Multumita programelor de imperechere, exista acum in albaticie peste 100 de lupi rosii.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare