Animale de companie

# transport caine #vacanta caine #caine

Vrei sa mergi in vacanta cu cainele? Iata ce reguli trebuie sa respecti!

Pentru majoritatea posesorilor de caini, pisici sau alte animalute de companie, aceste vietati reprezinta adevarati membri ai familiei. Este destul de neplacut, asadar, sa pleci in vacanta si sa iti lasi un membru al familiei in grija altcuiva.

Foarte multe unitati de cazare sunt prietenoase cu animalele de companie si cu siguranta, patrupedul tau isi va gasi locul oriunde ai merge. Marea problema ramane transportul.

Daca transportul pisicilor sau a animalelor mici se face relativ usor, transportul cainilor poate sa insemne cheltuieli mari si o serie de reguli.

Cu ajutorul celor de la www.transportcaini.ro am creat o serie de reguli pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a calatori cu cainele, atat in Uniunea Europeana, cat si in afara ei.

Pasi necesari pentru a transporta cainele in strainatate!

La fel ca si oamenii, cainii au nevoie de acte pentru a calatori. Daca te-ai asigurat ca unitatea de cazare unde urmeaza sa stai este prietenoasa cu animalele, trebuie sa te asiguri ca respecti urmatorii pasi esentiali:

  • Vaccinezi patrupedul antirabic pentru a putea fi inregistrat in RECS (Registrul pentru evidenta cainilor cu Stapan);
  • Ii eliberezi un pasaport pe care medicul veterinar isi va pune parafa;
  • Ii cumperi un bilet de calatorie. Daca nu calatoresti cu masina, trebuie sa ii cumperi un bilet e calatorie. Informeaza-te corect! De multe ori, pentru a nu deranja alti pasageri, este mai bine sa optezi pentru o firma specializata. Gasesti o serie de alte experiente ale proprietarilor de patrupede care au apelat la astfel de firme pe https://www.facebook.com/transport4caini/.

Reguli pe care trebuie sa le respecti

Daca optezi pentru o firma specializata, lucrurile sunt destul de simple: cainele va fi transportat in conditii civilizate iar stresul tau este minim. Daca alegi sa ai tot timpul langa tine animalutul, lucrurile sunt ceva mai complicate:

  • Trebuie sa ai grija la bagaj. Acesta trebuie sa contina lesa, ham, curea, botnita si cat mai multe accesorii care pot usura problemele. Spre exemplu, poti lua o parte din jucarii sau chiar vasul din care catelul mananca de obicei.
  • Aprovizioneaza-te de la veterinar. Un sedativ usor pentru momentele in care prietenul tau blanos devine agitat sau pastilute pentru diverse probleme (unguente antialergice, picaturi pentru urechi si ochi sau alte pastile pentru situatii neprevazute), toate trebuie sa isi faca loc in bagaj, pentru ca te pot ajuta.

In ce tara mergi?

Citeste cu mare atentie regulile tarii in care doresti sa mergi. In principiu, fiecare tara are propriile reguli, ce trebuie sa fie respectate.

In UE, spre exemplu, poti transporta pana la 5 animale care trebuie sa respecte doar cateva reguli: sa fie usor de transportat, sa fie ascultatoare si sa fie vaccinate.

In Egipt nu sunt acceptate pasarile iar in Coreea de Sud este obligatoriu ca certificatul de sanatate de la medicul veterinar sa fie scris si in engleza sau coreeana.

Daca alegi sa mergi in Noua Zeelanda cu animalul de companie, acesta va trebui sa stea in carantina pentru cel putin 10 zile, asadar, s-ar putea sa nu merite efortul.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea