Animale de companie

#animale #craciun #animal #cadou

Vrei sa dai un animal cadou de Craciun?

E bine sa te gandesti de doua ori inainte sa oferi un animal cadou de Craciun . Animalele nu sunt cadourile ideale, pentru simplul fapt ca sunt fiinte vii si nu o marfa pe care o poti cumpara si oferi cand ai nevoie altcuiva.

In primul rand, o persoana trebuie sa aiba dreptul sa-si aleaga propriul animal de companie , chiar daca stii ce fel de animale ii plac.

Mai mult, nu poti intotdeauna fi sigur ca o persoana are resursele necesare, rabdarea si timpul sa aiba grija de un animal timp de doi, trei sau chiar 15 ani, cat traieste acesta.

Niciodata nu trebuie sa oferi un animal de companie cuiva care tocmai a pierdut un altul.

Dupa ce a murit un caine, o pisica, sau alt animal, stapanul are nevoie de o perioada sa treaca peste aceasta pierdere. Altfel, un cadou care trebuie sa fie motiv de bucurie se poate transforma intr-un moment cu lacrimi.

Daca este vorba despre o persoana foarte apropiata, poate fi oferit un animal cadou, insa numai daca viitorul proprietar alege animalul si participa la achizitia sa, are conditiile si resursele necesare pentru a-l ingriji.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea