Animale de companie

#adoptie catel #adoptie animal #catel #animale #animale de companie

Vrei sa adopti un caine? Pregateste-te din timp cu cele necesare

Sa adopti un animal de companie nu este un lucru atat de usor precum pare. Este un angajament pe care il iei pe viata, iar odata cu aceasta decizie trebuie sa iti asumi anumite sacrificii. Inainte de a aduce insa animalul acasa, trebuie sa ii pregatesti tot ceea ce are nevoie pentru a se simti comfortabil in sanul familiei tale.

Iata care sunt lucrurile pe care trebuie sa le achizitionezi inainte de a aduce animalul acasa.

1. Boluri pentru hrana si apa

Vei avea nevoie pentru inceput de cel putin trei boluri. Unul pentru apa, unul pentru hrana umeda si unul pentru hrana uscata.

2. Hrana specifica varstei si rasei

In momentul in care ajungi cu patrupedul acasa, trebuie sa ai ce sa ii oferi de mancare. Este important sa te informezi din timp care este tipul de hrana specific rasei si varstei animalului pe care urmeaza sa-l adopti. Opteaza pentru o hrana de calitate.

3. Jucarii

Cainii adora sa se joaca, iar doua-trei jucarii speciale, pe care sa le poata roade sunt ideale pentru acesti patrupezi.

4. Un loc confortabil in care sa doarma

Fie ca optezi pentru un patut special pentru caini, fie ca optezi pentru o paturica speciala, aceasta nu trebuie sa-ti lipseasca, mai ales daca iti doresti sa-l obisnuiesti sa doarma intr-un anumit loc.

5. Scutece speciale pentru catei

Daca adopti un pui de caine, trebuie sa stii ca acesta nu poate fi scos afara pana nu i se fac toate vaccinurile. Asadar, achizitioneaza din timp scutece speciale, daca nu vrei sa ai surprize neplacute. Acestea au forme dreptunghiulare si se prind pe podea cu o banda speciala.

6. Zgarda, ham, lesa si botnita

Cainele trebuie scos la plimbare, asadar vei avea nevoie de o zgarda sau de un ham si de o lesa. In caz contrar risti ca acesta sa se piarda, sa fie furat sau sa se accidenteze. In functie de rasa de caine pe care o adopti, vei avea nevoie si de o botnita.

7. Zgarda antipurici si capuse

Zgarda anitipurici si capuse este esentiala, deoarece animalele sunt atacate rapid de aceste insecte care le pot transmite boli grave. Mai mult, odata ajunse pe animal, acestea vor fi aduse in casa.

Sursa foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare