Animale de companie

#gradina zoologica #arici

Vezi cum arata un arici albinos

Raritate in lumea animalutelor! Doi arici pitici africani (specie hibrida crescuta ca animalut de companie ) au dat nastere unui pui neobisnuit, alb complet. Pe cat de straniu este ca infatisare, pe atat de rar, pentru ca in cazul acestei specii, doar un exemplar din 10.000 este atins de albinism.


Ariciul albinos a venit pe lume intr-un parc zoo-botanic din nordul Angliei, Bank Mill Nursery and Nature Reserve, condusa de Melanie James.

Proprietara intentioneaza sa pastreze micul animalut. Eliberarea lui in natura l-ar pune in pericol, pentru ca, din cauza culori albe, este lipsit de protectia pe care le-o confera exemplarelor normale culoarea lor de camuflaj, potrivit dailymail.co.uk.

Albinismul este, in realitate, o anomalie genetica , manifestata prin lipsa pigmentului din par, piele si ochi, astfel incat exemplarele de mamifere albinoase au ochii rosii, pentru ca prin irisul nepigmentat se vad micile vase de sange din retina si blana alba. In cazul aricilor, albi sunt si tepii, care sunt fire de par modificate.

  •   2011-09-08
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Raluca Pascan

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, sociolog Elena Carstea: Reguli de calatorie cu animalul de companie

Expertul Acasa.ro, Elena Carstea, sociolog

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii