Animale de companie

#gradina zoologica #arici

Vezi cum arata un arici albinos

Raritate in lumea animalutelor! Doi arici pitici africani (specie hibrida crescuta ca animalut de companie ) au dat nastere unui pui neobisnuit, alb complet. Pe cat de straniu este ca infatisare, pe atat de rar, pentru ca in cazul acestei specii, doar un exemplar din 10.000 este atins de albinism.


Ariciul albinos a venit pe lume intr-un parc zoo-botanic din nordul Angliei, Bank Mill Nursery and Nature Reserve, condusa de Melanie James.

Proprietara intentioneaza sa pastreze micul animalut. Eliberarea lui in natura l-ar pune in pericol, pentru ca, din cauza culori albe, este lipsit de protectia pe care le-o confera exemplarelor normale culoarea lor de camuflaj, potrivit dailymail.co.uk.

Albinismul este, in realitate, o anomalie genetica , manifestata prin lipsa pigmentului din par, piele si ochi, astfel incat exemplarele de mamifere albinoase au ochii rosii, pentru ca prin irisul nepigmentat se vad micile vase de sange din retina si blana alba. In cazul aricilor, albi sunt si tepii, care sunt fire de par modificate.

  •   2011-09-08
  •  

Articol scris de

Raluca Pascan

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.