Animale de companie

#animale #zooterapie #acces animale spitale

Unele spitale din SUA permit vizita animalelor de companie la pacienti. Vezi de ce!

Din ce in ce mai multe spitale din America au inceput sa permita accesul animalelor de companie in vizita la pacienti, dupa ce au observat ca prezenta acestora ar avea un efect benefic in procesul de recuperare a bolnavilor. Este vorba despre zooterapie, adica terapia completa sau partiala cu ajutorul animalelor.

Spitalele din SUA au inceput sa relaxeze un pic regulile cu privire la accesul animalelor in incinta institutiilor si sa permita vizita acestora la pacienti.

Mai intai, ele sunt testate si preluate de voluntari, care le ajuta sa se adapteze noului mediu, mirosului, astfel incat sa se asigure ca nu vor deveni violente sau agresive in interior, si abia apoi sunt duse in rezervele in care sunt internati stapanii lor, relateaza animale.ro.

Zooterapia s-a dovedit benefica pana in prezent, in special in cazul batranilor. Unul dintre cele mai emotionante cazuri este cel al unei fetite de doi anisori din Texas, internata la Texas Children's Hospital cu o boala congenitala a inimii. Aceasta a inceput sa se simta mai bine si sa aiba un moral mai ridicat dupa ce a primit vizita celor doi catei ai ei.

  •   2012-06-28
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Daniela Ganciu

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii