Un elefant de la o gradina zoologica din Coreea de Sud poate "vorbi". Pahidermul poate spune cu "voce tare" cuvinte precum "buna", "bine" si "nu".

Elefantul rosteste aceste cuvinte prin introducerea varfului trompei in gura pentru a transforma astfel mormaitul sau intr-o imitatie a vocii umane.

Specialistii care l-au inregistrat pe elefantul Koshik spun ca acesta imita atat timbrul, cat si tonalitatea sunetelor specifice vocii umane. Elefantul nu intelege insa semnificatia cuvintelor pe care le rosteste.Abilitatea de a "vorbi" a pahidermului provine din copilarie, cand era singurul elefant de la gradina zoologica, crescand doar alaturi de oameni. Astfel, Koshik a invatat cuvintele pentru a crea o legatura mai stransa cu ingrijitorii sai.

Studii recente au dezvaluit insa ca elefantii din Africa si Asia sunt capabili sa imite vocea umana, precum papagalii. Acest fenomen este remarcabil, avand in vedere dimensiunile mari ale elefantilor, tractul vocal lung si alte diferente anatomice dintre elefanti si oameni.


sursa foto: thetimes.co.uk

  •   2012-11-02
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii