Animale de companie

#veterinar pisica #vizita medicul veterinar #pisica #veterinar #animale #animale de companie

Tu cand ai fost ultima oara cu pisica la veterinar?

"Programeaza pisica la medicul veterinar" este o campanie realizata la nivel global, ce cuprinde si Romania, incepand din acest an. Campania are ca scop informarea detinatorilor de pisici si nu numai, ca vizita la medicul veterinar este obligatorie cel putin o data pe an, pentru a preveni aparitia si dezvoltarea bolilor.

In timp ce diferenta ingrijirii medical-veterinare preventive intre caini si pisici continua sa fie o problema reala, vestea buna este ca acum aceasta problema poate fi luata in discutie.

Vizitele la medicul veterinar nu ar trebui sa fie limitate la tratarea unei boli sau a unei dureri. Ingrijirea preventiva prin vizite anuale sau bianuale este critica pentru sanatatea generala si bunastarea pisicii. Medicii veterinari pot afla detalii importante cu privire la istoricul medical si comportamentul unei pisici, pot monitoriza greutatea corporala, pot asigura vaccinarea si pot discuta despre nutritia adecvata pisicii, aceasta fiind esentiala pentru sanatatea felinei, potrivit unui studiu realizat de Royal Canin, in SUA.

Chiar daca isi exprima dragostea prin tors, mieunat si alintat, pisiciIe sunt foarte bune la disimulat atunci cand le este rau sau sufera. De aceea este atat de important sa mergi cu pisica la medicul veterinar pentru controale de rutina. Aceste vizite la medic ajuta la descoperirea unor maladii posibile si la tratarea acestora din timp, inainte de a fi prea tarziu.

In efortul de a creste frecventa vizitelor preventive la medicul veterinar a proprietarilor de pisici, Royal Canin a incercat sa inteleaga mai bine cauzele reducerii numarului de vizite la medical veterinar. Unele dintre descoperirile revelatoare includ:

  • 68% dintre detinatorii de pisici considera ca pisicile sunt mai sanatoase decat cainii;
  • intrebati de ce nu isi duc mai des pisicile la medicul veterinar, 40% au raspuns ca primul motiv a fost efortul financiar, in timp ce 31% dintre oameni au raspuns ca ei considera ca pisicile lor nu au nevoie de control;
  • 67% spun ca si-ar duce pisica la veterinar mai des daca ar fi mai usor sa faca acest lucru
  • 34% dintre barbatii care au pisici viziteaza cabinetul veterinar mai des de o data pe an, comparativ cu femeile, (26%).

Potrivit American Association of Feline Practitioners, sunt cateva lucruri pe care detinatorii de pisici Ie pot face pentru ca vizitele la medicul veterinar sa fie mai putin stresante:

Sa inteleaga comportamentul pisicilor. Cabinetul medicului veterinar nu este un mediu familiar si are imagini, sunete si mirosuri care pot face pisica sa simta anxietate sau teama. Acopera-i cusca in care o transporti cu un prosop pentru a bloca imaginea altor animale si pentru a atenua sunetele nefamiliare. Respecta nevoia pisicii de a se adapta noului mediu.

Ajuta-ti pisica sa stea confortabil in cusca de transport. Pune-i cusca intr-o incapere de acasa in care pisica isi petrece mult timp si echipeaz-o cu un asternut moale, familiar, si cu jucarii speciaIe.

Achizitioneaza o cusca de transport, de calitate, pentru pisica. Aceasta trebuie sa fie sigura, stabila si cu marginiIe dure care se poate deschide atat in partea superioara cat si in fata.

Mentine o atmosfera calma in casa. Daca ai mai multe pisici mergi cu ele, pe rand, la medicul veterinar, iar la intoarcere lasa pisica in cusca de transport timp de cateva minute pentru a vedea cum reactioneaza celelalte pisici la nile mirosuri. Daca devin tensionate (acestea nu uita mirosurile, mai ales cand le aduc aminte de momente neplacute) este indicat sa le separi pentru o perioada, pentru a se calma. In tot acest timp tine cusca in incaperea in care stau pisicile ce nu au fost duse la medicul veterinar, pentru a vedea ca nu au de ce sa se teama.

Sursa foto: frontpagemeews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare