Animale de companie

#naparlire #naparlire caini #naparlire pisici #par animale

Totul despre naparlirea animalelor de companie

Stiai ca animalutele tinute exclusiv in interior naparlesc de regula pe tot parcursul anului, ele nefiind prea influentate de ciclul anotimpurilor? Astfel, ele pierd o cantitate de par mica, dar constanta. Animalutele iau contact cu exteriorul sunt mai influentate de cresterile de temperatura . Odata cu incalzirea vremii porcesul de naparlire incepe si poate dura cateva saptamani, in functie de tipul de blana al animalului.



Ce este naparlirea


Naparlirea este un proces fiziologic de inlocuire a parului la trecerea dintr-un sezon in altul, cu temperatura diferita.
Parul mort trebuie inlaturat pentru a face loc celui nou. De regula, naparlirea la animalute are loc primavara si toamna. Naparlirea din perioada primaverii e mai abundenta si dureaza mai mult deoarece blana de iarna e mai deasa.


Cum lupti cu parul


In perioada de naparlire este bine sa perii cat mai mult animalul, zilnic chiar. Pentru a indeparta o cantitate mai mare de par, este recomandat sa imbaiezi animalutul cat mai des.

Este recomandat sa hranesti animalutul cu hrana speciala pentru par si piele sanatoasa in perioada de naparlire.
De asemenea, folosete aspiratorul cat mai des in perioada de naparlire pentru a nu dezvolta alergii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare