Animale de companie

#infectii #animale #caini #alergii #boli caini #boli animale

Top 4 boli frecvente la caini

Oricat de rezistenti ar parea in fata bolilor, cateii sunt predispusi imbolnavirilor constante. Exista cateva afectiuni de care sanatatea lor se "loveste" frecvent. Este indicat sa fii la curent cu cele mai comune afectiuni diagnosticate la caini, pentru a sti la ce sa te astepti din primele momente in care patrupedul tau da semne ca nu se simte bine!


Infectii ale urechilor

Urechile sunt unele dintre cele mai sensibile zone ale corpului la catei. Sunt predispuse adesea infectiilor si iritatiilor, iar cauzele sunt diverse - alergiile, excesul de par, igiena necorespunzatoare, blocarea unor corpuri straine etc. Daca observi ca patrupedul tau se scarpina excesiv in zona urechilor ori da frecvent din cap, in incercarea de a scapa de ceva din urechi, este recomandat sa analizezi cu atentie zona si sa mergi cu el la medic, pentru un diagnostic precis.


Alergii ale pielii

Alergiile raman in topul bolilor care afecteaza sanatatea cainelui, iar cele ale pielii sunt printre cele mai frecvente. Daca patrupedul tau se scarpina frecvent, incearca sa-si smulga blanita cu dintii, din cauza mancarimilor si iritatiilor, este posibil sa fi facut o reactie alergica la o substanta care a intrat in contact cu pielea lui. Mergi cu el la veterinar pentru a afla daca este cazul sa-i administrezi antihistaminice sau nu!


Infectii ale pielii (pyoderma)

La catei, infectiile bacteriene ale pielii poarta numele de pyoderma si sunt considerate unele dintre cele mai frecvente boli care afecteaza sanatatea acestor animale. Simptomele infectiilor bacteriene se manifesta prin caderea parului, leziuni, iritatii sau coloratii ale pielii, pe care este bine sa le investighezi la un veterinar, pentru a afla daca este vorba de o astfel de boala sau de vreo alergie mai severa.


Afectiuni digestive

Sistemul digestiv al cainelui este frecvent predispus infectiilor si problemelor. Principalele cauze ale deranjului la stomac sunt alimentatia necorespunzatoare, sindromul de colon iritabil si infectiile parazitare, care dau peste cap sistemul digestiv si indispun patrupedul. Principalele semne care indica prezenta unei afectiuni digestive sunt lipsa poftei de mancare, varsaturile sau balonarea.

Sursa foto: pesmojprijatelj.si

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea