Animale de companie

#caine #pisici #litiera

Tine cainele departe de litiera pisicii

Mancarea de pisici contine un procent mai mare de carne decat cea de caini astfel ca mirosurile urinei si a fecalelor pisicii sunt mai puternice. Acest lucru face ca patrupedele sa fie foarte atrase de litiera felinelor. Daca la inceput cainii sunt atrasi de miros, dupa adulmecarea lui pot chiar sa inceapa sa consume din nisip iar acest lucru duce la probleme grave de sanatate. Iata cateva solutii pentru a tine patrupedul la distanta de litiera:



1 Limiteaza accesul la litiera


In general este bine sa incerci sa tii litiera la distanta de catel si sa faci in asa fel incat acesta sa nu aiba acces la ea.

De exemplu, aseaza litiera in balcon sau in baie dar atunci cand nu esti acasa leaga usa de acces spre aceste camere cu o ata lasand loc de trecere doar pisicii. Sau poti incerca sa instalezi o usita pentru pisica.


2 Aseaz-o la inaltime


Daca esti nevoit sa schimbi locul litierei nu-ti face griji in privinta pisicii. Aceasta se va obisnui imediat cu noua locatie daca o asezi de 2-3 ori in litiera, indiferent de moment.

In plus, retine ca pisicile adora sa se catere si nu vor ezita sa o faca nici atunci cand au nevoie la litiera.

Astfel, poti aseza cutia cu nisip pe un dulap sau o polita si asigura-te ca felina poate sari sau se poate catara pana la ea. Cainii nu vor face acest lucru.


3 Schimba nisipul


In cazul in care catelul tau manifesta o atractie deosebita pentru nisipul din litiera pisicii si are tendinta sa-l rastoarne incearca sa-l schimbi cat mai des pentru ca acesta sa nu fie atras de miros.

De asemenea, poti opta pentru silicat si nu pentru nisip obisnuit pentru ca acesta retine mai bine mirosurile si are o textura ce ii va atrage mai putin pe catei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare