Animale de companie

#recunoastere imagine #animale #oglinda #studiu #animale de companie

Te-ai intrebat vreodata ce vad animalele cand se uita in oglinda? Iata raspunsul!

Posesorii de animale cu siguranta s-au intrebat macar odata ce vad animalele lor sau ce gandesc in momentul in care se uita in oglinda. Despre caini se stie ca pot recunoaste alti caini insa nu si pe ei insisi. Iata ce descoperiri au facut cercetatorii.

Potrivit cercetatorilor animalele trec prin mai multe faze pana a-si putea recunoaste propria imagine.

"Cainii sunt foarte inteligenti si adaptabili, la fel ca multe alte animale, insa ei nu sunt capabili sa se recunoasca in momentul in care se privesc in oglinda, intr-o fotografie sau intr-o filmare", sustine Liz Stelow, cercetator in domeniul medicii veterinare la Universitatea din California, potrivit mediafax.ro.

Specialista a adaugat ca, pentru patrupede, simturile mirosului si gustului sunt mult mai importante decat cel al vazului, iar din acest motiv le este mai greu sa-si recunoasca propria imagine intr-o oglinda.

Cercetatorii de la Universitatea din California au precizat de asemenea, ca procesul autorecunoasterii nu este unul foarte usor nici pentru oameni, bebelusii avand nevoie de 18-24 de luni pentru a-si recunoaste imaginea in oglinda.

Exista si animale, care isi pot identifica imaginea in oglinda fara a depune un efort considerabil. Este vorba despre mamiferele extrem de inteligente precum delfinii si maimutele. Acestea trec prin mai multe faze ale autorecunoasterii: initial, incearca sa isi coreleze propriile miscari cu cele ale reflexiei lor, iar in cele din urma, exploreaza acele parti ale corpului lor care pot fi vazute doar cu un efort sporit.

Sursa foto: madcafe.co.il

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea