Animale de companie

#animale #cai #suplimente alimentare # suplimente alimentare cai

Suplimente alimentare necesare pentru cai

Pentru a fi sanatos, calul tau are nevoie de o serie de suplimente alimentare. Printre cele mai necesare se numara vitaminele liposolubile, granulele de usturoi si glucozamina.

Metil sulfonic metan

Metilul sulfonic metan este un ingredient natural care se utilizeaza pentru produserea de hormoni, enzime si antioxidanti meniti sa alimentele si sa energizeze toate celulele din organismul corpului. In acelasi timp, metilul sulfonic metan reduce durerile de la nivelul articulatiilor si are un efect puternic la nivelul cresterii parului.

Condroitina

Condroitina sau sulfatul de sondroitina este o substanta care se regaseste in cartilagiul si tesuturile animalelor. Acesta are rolul de a pastra umiditatea si lubrifierea de la nivelul cartilagiilor, astfel incat calul sa nu resimta dureri sau sa aiba probleme de mobilitate articulara si flexibilitate. Condroitina este de ajutor in cazul cailor care au deja probleme la
nivelul cartilagilor, insa medicii veterinari sustin ca acest element este recomandat si ca tratament de prevenire a acestora.

Glucozamina

Glucozamina se regaseste si ea in structura scheletului si cartilagiului osos si poate preveni distrugerea cartilajului osos care apare deseori in procesul de imbatranire. In plus, glucozamina reduce eficient durerea si imbunatateste mobilitatea animalului.

Vitamine liposolubile

Calul tau are nevoie de vitamine liposolubile (solubile in substante grase), care sunt stocate in organism si care innoiesc celulele de la nivelul sistemului digestiv si respirator si pe cele ale retinei. Printre aceste vitamine se numara A, B, D3, E, K3, C.

In acelasi timp, cabalinele necesita fosfat de calciu, care stimuleaza sistemul imunitar, ajuta la asimilarea altor vitamine, dar si dezvoltarea animalelor.

Granule de usturoi

Granulele de usturoi sunt de mare ajutor la nivelul aparatului respirator al calului tau. In acelasi timp, granulele de usturoi fac minuni pentru sistemul digestiv al cabalinei. Granulele se amesteca in mancarea animalului, intr-o proportie mica, dar destul de concentrata.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea