Animale de companie

#pisici #rase piisici #specii pisici #pisici mari

Specii de pisici mari

Iti plac pisicile si te fascineaza rasele de dimensiuni mai mari? Iata cateva dintre cele mai mari feline domestice, care se numara tot mai frecvent printre alegerile iubitorilor de animale.

Maine Coon

Pisicile din rasa Maine Coon ocupa primele pozitii in topul celor mai mari rase de feline domestice. Acestea au o lungime a corpului care depaseste media, au un piept mare si pot cantari intre 5 si 9 kilograme, in functie de sex si de tipul de dieta oferit.

Adesea, pisicile din rasa Maine Coon sunt numite giganti blanzi, datorita personalitatii lor prietenoase si iubitoare.

Acestea isi iubesc foarte mult stapanii si se impaca bine chiar si cu copiii.

Ragamuffin

Pisicile din rasa Ragamuffin sunt mari si au o masa musculara puternic dezvoltata. Acestea au o blana groasa, deasa, dar totusi destul de usor de intretinut. Ca si pisicile din rasa Maine Coon, felinele Ragamuffin cantaresc intre 5 si 9 kilograme.

Acestea sunt prietenoasa si iubitoare si accepta fara probleme sa fie mangaiate chiar si de catre persoanele straine.

Ragdoll

Ragdoll se numara printre cele mai frumoase feline, indiferent de categoria de dimensiune. Acestea au blana alba si au ochii albastri, iar dincolo de acest aspect, au si o marime impunatoare. Un mascul din rasa Ragdoll poate cantari pana la 9 kilograme, in timp ce femelele nu depasesc 7 kilograme.

Pisicile din aceasta rasa sunt si ele foarte blande si iubitoare, poate chiar cele mai prietenoase din specia felinelor.

Ocicat

Desi seamana foarte bine cu o pisica salbatica, Ocicat este o felina domestica si mai mult decat atat, aceasta poate fi dresata aproape la fel de usor ca un caine. Aceasta raspunde la comenzi si este foarte receptiva la anumite trucuri. In medie, un mascul din rasa Ocicat cantareste in jur de 7 kilograme.

Pisicilor din aceasta rasa le place sa fie mangaiate chiar si de straini si prefera sa isi petreaca tot timpul in compania stapanilor. Mai mult decat atat, aceste pisici isi intampina stapanii cu multa caldura, aproape cu aceeasi bucurie ca un caine.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea