Unele specii de papagali sunt inzestrate cu darul de a invata si spune anumite cuvinte, dar numai daca li se acorda o atentie speciala si daca timp suficient. Papagalii nu invata doar anumite cuvinte, ci reusesc sa imite si alte sunete, precum mieunatul unei pisici, latratul unui caine sau soneria telefonului. Iata cateva dintre rasele de papagali care pot face acest lucru.

Perusii

Perusii nu sunt recunoscuti tocmai pentru talentul lor de a vorbi, insa acestia sunt receptivi si daca sunt bine instruiti, raspund foarte bine la invataturile primite. Daca ai suficient timp pentru a invata pasarea sa vorbeasca, vei fi uimit sa vezi cat de inteligenta poate fi aceasta.

Un perus a intrat in cartea recordurilor pentru ca avea cel mai bogat vocabular din specia pasarilor, cu un bagaj de aproximativ 1700 de cuvinte stiute.

Perusii sunt usor de imblanzit si devin foarte prietenosi, nu doar cu stapanii, ci si cu musafirii.

Papagalul gri african

Desi nu poate retine atatea cuvinte cat perusul care a intrat in Cartea Recordurilor, papagalul gri este totusi mult mai indraznet si mai vorbaret decat mica pasare. Acesta obisnuieste sa vorbeasca mai des si sa comunice frecvent cu stapanii sai. Papagalul gri este deosebit de inteligent si este inzestrat cu darul de a imita toate sunetele pe care le aude.

Papagalul Quaker

Papagalul Quaker este o pasare sociabila si curioasa si este apreciata pentru abilitatea sa de a vorbi. Acesta este oroginat din America de Sud, insa se adapteaza foarte usor in orice zona a lumii, daca beneficiaza de conditii minime. Papagalul Quaker nu are nevoie de repetitii pentru a invata anumite cuvinte. Acesta obisnuieste sa retina sunetele pe care le aude si sa le repete.

Papagalul Amazonian

Papagalul Amazonian este foarte apreciat datorita abilitatii sale de a vorbi, pentru personalitatea sa prietenoasa si pentru usurinta cu care se apropie de priprietarul sau, dar si pentru faptul ca este foarte loial si iubitor. Pentru ca ajung sa traiasca si pana la 50 de ani papagalul Amazonian reuseste sa invete foarte multe cuvinte de-a lungul timpului.
 

  •   2012-06-21
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Corina Petrea

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Diabetul si terapia cu insulina la feline

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion, medic veterinar

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Diabetul si terapia cu insulina la feline

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion, medic veterinar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii