Animale de companie

#specii noi dinozauri #dinozauri #specie dinozaur

Specie noua de dinozaur, descoperita in Argentina

In urma unui studiu realizat de cercetatori argentinieni s-a descoperit, recent, o noua specie de dinozauri din epoca Jurassica, apartinand familiei Abelisaurus, a carui particularitate este faptul ca avea bratele foarte mici si scurte si se sprijinea doar pe picioarele din spate.

Paleontologul Diego Pal, unul dintre cercetatorii care au studiat scheletul descoperit pe meleaguri argentiniene, a certificat faptul ca dinozaurul apartine familiei Abelisaurus - "o specie carnivora care a trait in perioada cretacica, acum peste 70-100 milioane de ani si care vietuia mai mult in emisfera sudica".

Analiza scheletului descoperit de cercetatori arata ca fosila dateaza de mai mult timp, de acum circa 170 de milioane de ani, din asa numita epoca jurassica. Noua specie descoperita in Argentina a primit numele de Eoabelisaurus mefi, relateaza descopera.ro

Dinozaurul are cateva particularitati care-l ajuta sa se diferentieze de celelalte specii. Specialistii sustin ca masura cam 6 m, dar ca, spre deosebire de alte specii, avea bratele extrem de mici si ghearele minuscule, sprijinandu-se doar pe picioarele din spate pentru mers.

Foto : Heraldsun.com.au

 

 

 

 

 

 

  •   2012-05-28
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Daniela Ganciu

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii