Animale de companie

#durere #pesti #simturi #animale #pescuit #cercetatori #pescari

Simt pestii durerea? Afla mai jos raspunsul!

Pasionatii de pescuit primesc o veste buna de la oamenii de stiinta. Cercetatorii au ajuns la concluzia sa pestii nu simt durerea. In urma unui studiu recent, s-a demonstrat ca pestii nu sufera si nu simt durerea atunci cand sunt prinsi in carlig.

Astfel, cercetatorii au ajuns la concluzia ca pestii nu au sistem cerebral si nici receptori senzoriali suficienti in celulele nervoase pentru a simti durerea sau pentru a se lupta pentru viata lor.

Chiar daca se zbat atunci cand sunt prinsi in carlig, acesta nu este un semn ca sufera, sunt de parere specialistii. In plus, expunerea la toxine care afecteaza dramatic organismul uman are efecte minore asupra pestilor.

Pentru experimentul lor, care a fost publicat in revista de specialitate "Fish and Fisheries", cercetatorii au introdus ace in falca unui pastrav curcubeu.

Jim Rose, profesor de zoologie si fiziologie la Universitatea din Wisconsin si initiatorul studiului, a aratat ca in ciuda injectiilor cu acid si cu venin de albine, substante care ar provoca o durere insuportabila oamenilor, pastravul a avut foarte putine reactii. In plus, pestele a revenit rapid la activitatea normala, lucru care a fost observat si atunci cand a fost prins in carlig si eliberat mai apoi in apa.

Sursa foto: pa-fly-lure-trout-fishing.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea