Animale de companie

#ingrijire porcusor de guineea #hrana porcusor de guineea #rozatoare #porcusor de guineea

Sfaturi utile pentru ingrijirea porcusorului de Guineea in sezonul rece

Pentru ca tara noastra se bucura de o clima temperat-continentala, ingrijirea animalelor de companie in perioada sezonului cald nu implica o atentie deosebita. Lucrurile se complica insa in sezonul rece, cand animalele de companie, in special cele de dimensiuni mici, sunt predispuse la diferite boli. Daca esti proprietarul unui animal de mici dimensiuni (iepure, gerbil, porcusor de guineea) poti impiedica pericolul imbolnavirii rozatoarei urmand cateva sfaturi extrem de utile.

Iata ce trebuie sa stii despre ingrijirea porcusorului de guineea in perioada iernii.


1. Asigura-i porcusorului de Guineea o temperatura optima

Porcusorii de Guineea nu apreciaza temperaturile foarte ridicate, asa ca nu iti aseza animalutul foarte aproape de calorifer cu gandul ca ii creezi un plus de confort.

Micutul tau prieten se simte bine la o temperatura de aproximativ 22 de grade Celsius, asa ca ai nevoie de un termometru in camera care sa iti indice valoarea temperaturii.


2. Ofera-i porcusorului de Guineea o alimentatie corespunzatoare

In perioada rece, porcusorul de Guineea are nevoie de un supliment de vitamine, pentru ca arderile din organism cresc. Ii poti oferi micutului rozator morcovi, pastarnac sau frunze de busuioc, dar si fructe, precum merele sau perele. Desi animalutul tau s-ar putea sa aprecieze dulceata fructelor, ai grija sa stabilesti un echilibru nutritional si sa amesteci bucatile de fructe cu hrana uscata (cereale), pentru a preveni durerile abdominale.

Nu uita ca alaturi de hrana sa ii oferi companionului tau si apa proaspata.


3. Ia masuri speciale impotriva gerului

Daca animalutul tau sta intr-o incapere racoroasa, tine cont de temperaturile foarte scazute de peste noapte si incearca sa ii oferi un grad ridicat de confort. Umple-i cusca cu multe paie si schimba-i asternutul cu regularitate, deoarece partile umede ale acestuia pot ingheta.


4. Asigura-i buna dipozitie cu ajutorul luminii de calitate

Pentru ca zilele sunt mai scurte si obscure, porcusorul de Guineea va resimti aceste lipsuri si va fi predispus aparitei depresiei. Poti rezolva problema cu ajutorul unor lampi speciale, care pot inlocui razele solare. Vei observa ca micutul tau prieten se va bucura de un tonus excelent daca are parte de mai multa lumina.

Sursa foto: wallpoper.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare