Animale de companie

#rozatoare #iepure #ingrijire iepure

Sfaturi utile pentru cresterea si ingrijirea unui iepure

Daca iti doresti un animal de companie bland si curat, un iepuras poate fi alegerea potrivita. Vei avea parte de multe satisfactii, dar si de o serie de provocari, deoarece acest animal este foarte fragil si necesita o ingrijire speciala.

Iata cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont daca vrei sa ai un iepure ca animal de companie.


1. Asigura-i conditii decente de trai


Iepurasul tau are nevoie de un spatiu al sau, de o cusca incapatoare, recipiente pentru hrana si un recipient special din care sa bea apa. Poti cumpara toate aceste lucruri de la un magazin special de animale, dupa ce faci o cercetare temeinica privind calitatea si rezistenta obiectelor respective.

Majoritatea bolurilor si recipientelor de apa sunt confectionate din plastic, care poate contine substante toxice. Ar fi mai bine, asadar, sa optezi pentru obiecte realizate din aluminiu inoxidabil.

La randul sau, cusca iepurelui trebuie sa fie spatioasa si sigura, deoarece animalutul tau va avea nevoie de spatiu din belsug de explorat.


2. Dezinfecteaza spatiul in care va locui iepurele


Chiar daca ai cumparat o cusca noua, este bine ca aceasta sa fie bine spalata si curatata inainte. Iepurasul tau va avea nevoie de un loc aerisit si curat, deoarece are un metabolism foarte sensibil.


3. Fa-i zilnic toaleta


Iepurii au nevoie de periaj zilnic, deoarece sunt niste animalute cochete si isi fac constant toaleta. Daca nu-l vei pieptana, iepurele tau se va ocupa singur de acest aspect, existand riscul unei ocluzii intestinale. Iepurele va ingera ghemotoace de par si, inevitabil, totul se va incheia cu o vizita la medicul veterinar.


4. Cumpara-i jucarii si snack-uri speciale


Fiind o specie de rozatoare, iepurele tau simte nevoia sa roada ceva in permanenta. Ca sa nu ai vreo surpriza neplacuta si sa te trezesti cu mobila roasa, ar trebui sa-i cumperi acestuia jucarii speciale din pet shop sau chiar snack-uri pentru rozatoare.


5. Mergi periodic la medicul veterinar


Iepurii au nevoie de vaccinuri periodice, dar si de o nutritie adecvata fiecarui anotimp in parte. Vizitele la medicul veterinar te vor ajuta sa ai un animal sanatos si fericit.


6. Acorda-i atentie


Iepurii au nevoie de atentie, iar daca uiti sa socializezi cu ei vor deveni apatici.

Sursa foto: zoorescue.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului