Animale de companie

#veterinar #caini #ingrijire caini #cabinet veterinar

Sfaturi pentru prima vizita cu cainele la veterinar

Vizitele la veterinar pot fi momente traumatizante pentru caine si stapan, insa problemele de acest gen pot fi prevenite daca se incepe obisnuirea cu cabinetul veterinar de la o varsta frageda si se are in vedere relatia caine-veterinar. Recompensa cainelui poate constitui o alta metoda de obisnuire a acestuia cu mersul la doctor.



Prima vizita


Cand ti-ai achizitionat un caine, trebuie sa devii constient ca vizita la veterinar nu este deloc optionala, ci obligatorie. De ea depinde sanatatea cainelui, dar si a ta, avand in vedere ca veti convietui intr-un spatiu inchis.

Cand ajungi prima data la cabinet , lasa cainele sa miroasa locul si oamenii, pentru a se obisnui astfel cu un loc nou, care il sperie teribil. Ia la tine destule recompense (pot fi biscuiti pentru caini) si ofera-i acestuia cate unul de cate ori iti raspunde la comenzi. Mangaie-l si stai aproape de el pe toata durata consultului.

La prima vizita, medicul veterinar ar trebui sa consulte cainele, sa-l vaccineze daca este cazul, sa-l cantareasca, sa-l deparaziteze si sa-ti dea un carnet de sanatate , in caz ca fostul proprietar nu i-a facut unul. Din acest moment, cainele va avea o fisa de sanatate la cabinet, iar tu vei fi informat despre urmatoarea vizita si toate vaccinele pe care trebuie sa le faci cainelui pe durata vietii.

Cand sunt mici, cainii nu se sperie de doctor, deoarece nu inteleg semnificatia acelui loc, insa teama lor creste odata cu varsta. Majoritatea veterinarilor, insa, stiu sa se comporte ideal cu cainele pentru a-i inlatura teama. In primele luni din viata cainele va trebui dus mai des la medic, urmand apoi sa-i faci doar vaccinul anual.

Este bine sa pastrezi numarul de telefon al medicului veterinar, in cazul in care cainele tau va avea anumite probleme de sanatate si vei dori sa afli natura lor inainte sa-l duci la cabinet.


Mai tarziu


Asigura-te ca ai gasit cel mai apropiat cabinet veterinar de locuinta ta. Acest detaliu te va ajuta in situatiile in care cainele se simte rau si trebuie urgent dus acolo.

Cainele trebuie dus de urgenta la medic daca a fost muscat de alti caini, este ametit, apatic sau nu are pofta de mancare, bea apa prea multa sau scanceste cand se misca, schioapata sau are vreo infectie la ochi, urechi sau gura, face spume la gura, are vreo rana, umflatura sau excrescenta pe piele, ii cade blana excesiv sau are nasul uscat etc.

Pastreaza la indemana carnetul de sanatate si detaliile privind urmatoarea vizita la cabinet.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea