Canarii care primesc suficiente substante nutritive din alimentatie au un penaj viu colorat si sunt jucausi . Este important ca pasarile sa fie hranite si cu alte alimente, pe langa seminte si apa, pentru a le furniza mineralele si vitaminele necesare. Iata cele mai importante alimente ce nu trebuie sa lipseasca din alimentatia canarilor:1 Carbohidrati


Semintele constituie hrana de baza a canarilor si ofera carbohidratii necesari.

Glantul, semintele de iarba canarilor, meiul sunt seminte cu un continut ridicat de glucide astfel ca le asigura energie pasarilor. Semintele oleaginoase au un rol important pentru prevenirea naparlirii dar si pentru cresterea si dezvoltarea puilor. Din aceasta categorie fac parte semintele de rapita, niger, floarea- soarelui.


2 Proteine


Pe langa seminte, care constituie hrana de baza, canarii mai au nevoie si de proteine de origine animala, vitamine si minerale din fructe si legume.

Canarii au nevoie intotdeauna de mici cantitati de proteine, in special de origine animala. De altfel, in mediul natural, canarii se hraneau si cu insecte mici sau viermi, furnizandu-si astfel si proteinele necesare.

Oul de gaina fiert tare este o sursa importanta de proteine animale pentru canari .

  •   2011-08-23
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ramona Sandu

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii