Animale de companie

#animal de companie #pisica #tors pisica #relaxare pisica

Semnificatii ale torsului la pisici

Desi multa lume pune torsul pisicii pe seama rasfatului sau a unui sentiment de confort si multumire, exista mai multe cauze ale acestui comportament al felinei, care nu sunt intodeauna pozitive. Descopera ce spun specialistii in comportamentul animalelor despre adevaratele cauze ale torsului pisicii, pentru a invata sa ai mai bine grija de pisicuta ta!


Torsul, ca mijloc de comunicare

Potrivit specialistilor, torsul apare inca din stadiul de pui la pisici si este un mijloc de comunicare intre mama si pui. Se pare ca puii sunt capabili sa toarca imediat dupa nastere, acesta fiind modul prin care transmite mamei ca se simt bine.

Torsul este un mijloc de comunicare si intre pisica si alte specii de animale. Potrivit specialistilor, in jungla, pisicile salbatice torc in semn de bunavointa, pentru a transmite altor animale ca sunt pasnice si ca nu au intentia de a le ataca.

Mai tarziu, la pisica adulta sau matura, sensul si semnificatia torsului se schimba, dar se pastreaza in registrul comunicational, al transmiterii unor mesaje. Cand pisica toarce si este intr-un mediu confortabil, placut, inca o mangai si o rasfeti, iti transmite ca este satisfacuta sau ca gesturile tale ii provoaca placere.

In conditiile in care este agitata, irascibila si toarce, este posibil sa iti transmita ca este speriata, ca se simte rau sau ca ceva nu este in ordine cu ea.

In plus, torsul este si modul prin care pisica te poate anunta ca ii este foame. Adu-ti aminte cand i-ai dat ultima oara sa manance si vezi daca aceasta este cauza pentru care murmura pe langa tine si te loveste cu labuta ori se gudura pe langa tine.

Este important sa descifrezi mesajul pe care vrea sa il transmita pisica prin tors, raportandu-l si asociindu-l si cu alte semne comportamentale, penbtru a intui mai bine cauzele murmurului atat de placut la auz, de multe ori.


Torsul, ca metoda de autocalmare

Torsul este folosit de pisici nu doar ca mijloc de comunicare, ci si ca metoda de autocalmare. Daca a suferit vreun stres recent sau a trecut prin schimbari care i-au distrus linistea si i-au influentat stilul de viata, pisica poate fi stresata, obosita si coplesita emotional. Incepe sa toarca pentru a se autocalma sau linisti, intrucat este furioasa sau nervoasa. Este momentul oportun pentru a o dadaci si a-i acorda mai multa atentie, deoarece are nevoie de ea.

Sursa foto: Mundomiau.com.br

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea