Animale de companie

#porcusor de guineea #animale #boala porcusor de guineea #semne boala porcusor de guineea

Semne de boala la porcusorii de guineea

Porcusorii de guineea sunt animale de companie excelente pentru iubitorii de animale, insa sunt destul de sensibile si se pot imbolnavi cu usurinta. Un aspect neplacut in ceea ce priveste un porcusor de guineea este acela ca animalutul incearca sa isi mascheze boala - faptul ca sunt animale de prada, le determina sa faca acest lucru pentru a supravietui. Totusi, un proprietar responsabil va cauta semnele de boala si va reactiona in timp util.

Iata cateva dintre simptomele pe care le poate prezenta un porcusor de guineea bolnav.

1. Lipsa poftei de mancare

Un porcusor de guineea care refuza sa manance una sau chiar doua zile la rand, cu siguranta este bolnav. De regula, animalutele primesc cu nerabdarea orice portie de mancare, iar lipsa de reactie in fata unei legatura de patrunjel sau a unei rosii, marcheaza prezenta unei afectiuni.

2. Diareea

Poate suna ciudat, insa prezenta diareei este un alt semne de boala. Cauta in cusca sau pe blana animalului resturi de fecale moi (intarite). Daca gasesti semne ale diareei, ar trebui sa contactezi cat mai repede un medic veterinar pentru o consultatie de specialitate.

3. Refuzul de a consuma apa

In mod obisnuit, porcusorul de guineea consuma apa de cateva ori pe zi, insa in cantitati reduse. Daca de cateva zile observi ca porcusorul nu se apropie deloc de recipientul cu apa, cel mai probabil animalutul sufera din cauza unei afectiuni. Faptul ca nu consuma apa poate fi o reactie normala pentru o zi intreaga in cazul in care porcusorul consuma rosii sau fructe si legume care ii ofera o cantitate mare de lichide, insa apa proaspata nu ar trebui sa lipseasca pentru mai mult de o zi porcusorului.

4. Lacrimarea ochilor

Nu este neobisnuit ca ochii porcusorului sa lacrimeze putin, insa cand acest lucru se intampla des si mult (bladina de sub ochi este uscata si murdara), cel mai probabil animalutul are o alergie sau o infectie respiratorie. In ultima situatie, porcusorul de guineea are nevoie de un tratament pe baza de antibiotice, astfel incat infectia sa nu se transforme rapid in pneumonie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea