Animale de companie

#animale #cercetari #al saselea simt #cercetari animale

S-a descoperit ca animalele au al saselea simt! Vezi care este!

Cercetatori din cadrul Universitatii din Munchen, Germania, au descoperit ca animalele poseda cel de-al saselea simt, prin intermediul caruia acestea se orienteaza mai bine atunci cand migreaza si reusesc sa isi mentina traseele de migratie chiar si pe intuneric sau ceata.

Oamenii de stiinta au identificat o gama de celule specializate in cavitatile nazale ale pestilor din familia pastravilor, care sunt dotate cu proprietati magnetice. Se pare ca acestea sunt descoperite in special la animalele marine care migreaza(somoni, pastravi, testoase, anghile), dar si la unele tipuri de pasari migratoare, potivit descopera.ro

Aceste celule specializate le ajuta pe animale sa se orienteze mai bine in timpul migratiilor si sa isi mentina traseele de migratie in conditii climatologice nefavorabile, dar si pe intuneric.

Oamenii de stiinta sustin ca descoperirea ofera pe viitor posibilitatea analizarii si testarii unor aplicatii din domeniul tehnologiei, de tipul terapiilor genice sau GPS-urilor, care sa ajute la restabilirea auzului, vazului sau mirosului persoanelor care si-au pierdut simturile.


Foto: Coastalcare.org

  •   2012-07-11
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Daniela Ganciu

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii