Biologii si oficialii din Africa de Sud afirma ca rinocerii sunt ucisi pe capete pentru fabricarea unor medicamente si tratamente traditionale .


Conform World Wildlife Fund, numai in acest an au fost omorati deja 340 de in Africa de Sud, iar problema tinde sa se agraveze. In cursul saptamanii trecute, IUCN a dat publicitatii un raport in care se arata ca specia de negru, specifica Africii Occidentale, este, in mod oficial, extincta. De asemenea, alte doua specii, rinocerul negru si cel alb, sunt amenintate serios cu disparitia si ar putea fi extincte in doar cativa ani.

Rinocerii sunt vanati si ucisi in mare parte pentru coarnele lor, insa cel mai adesea, aceste animale au de suferit din cauza medicamentelor chinezesti care includ praf de de rinocer . In cultura asiatica, praful de corn de rinocer african este considerat un afrodiziac puternic, dar si un panaceu. Drept urmare, uciderea brutala a rinocerilor este determinata, in majoritatea cazurilor, de lipsa informarii si de .

Sursa foto: mrscottyl.blogspot.com
 

  •   2011-11-21
  •  

Articol scris de

Dana Saporan

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.