Animale de companie

#alergie #caini #reactii alergice

Reactiile alergice la caini - ce trebuie facut?

Reactiile alergice pot fi intalnite uneori si la caini, iar acestea pot fi cauzate de muscaturi de insecte cum ar fi albine sau viespi , dar si vaccinurile.

Multe dintre reactiile alergice sunt usoare si se manifesta ca umflaturi sau pete rosii, cel mai des in zona fetei. Catelul incepe sa duca laba inspre fata si sa se scarpine si are o stare de disconfort .

Uneori si sampoanele sau diverse substante din casa pot cauza alergii. Este ideal sa se identifice cauza alergiei, iar aceasta sa fie eliminata.

Alergiile dispar deseori in 24 de ore, insa uneori acestea pot pune in pericol viata catelului. Daca se suspecteaza o reactie alergica severa, cainele trebuie dus imediat la veterinar.

In genere, pentru alergii se administreaza antihistaminice precum Benadryl, la sfatul medicului. Pentru a preveni alergiile provocate de muscaturile insectelor, cainele trebuie deparazitat in mod regulat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului